Simon Geleijnse - Foto: Geert van Tol

Simon Geleijnse vervangt Léonie Sazias tijdelijk als Tweede Kamerlid. Simon had op zijn achttiende al een eigen zaak. Zijn speerpunten, toen en nu: doorzetten, hard werken, oplossingsgericht zijn en klantvriendelijk. “De Tweede Kamer kan wel een aantal ondernemers gebruiken!”, zegt hij lachend.

Simon Geleijnse stond bij de landelijke verkiezingen in maart 2017 op plaats 6 van de kandidatenlijst van 50PLUS. Geboren in 1973 was hij de jongste kandidaat van 50PLUS in de top tien. Hij is een Zeeuw die in Den Haag woont en werkt.

Simon was zeven jaar zelfstandig ondernemer, vervolgens zeven jaar werkzaam bij een zorgverzekeraar en sinds ruim tien jaar is de Haagse politieke arena zijn werkgebied. Simon was tot oktober 2018 werkzaam als ambtelijk secretaris voor de Tweede Kamerfractie van 50PLUS en kent het klappen van de zweep. Zijn hobby’s zijn tuinieren en sporten.

Simon Geleijnse beheert tijdelijk de portefeuilles van Léonie Sazias: Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Economische Zaken en Buitenlandse handel/Ontwikkelingssamenwerking.

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.