Voor het eerst kwam in de Tweede Kamer het vrouwennetwerk van 50PLUS bijeen. “Het was mooi de kracht van al die vrouwen te zien!”, zegt initiatiefneemster Corrie van Brenk.

Voor het eerst kwam in de Tweede Kamer het vrouwennetwerk van 50PLUS bijeen

Op vrijdag 1 november was het druk in de Tweede Kamer. Een grote groep vrouwen had zich aangemeld voor de eerste netwerkbijeenkomst van 50PLUS. “Het was al een tijd geleden dat er tijdens een algemene ledenvergadering is toegezegd dat er een vrouwennetwerk bij 50PLUS opgestart zou worden”, vertelt Tweede Kamerlid Corrie van Brenk. “Samen met het Rotterdamse gemeenteraadslid Ellen Verkoelen heb ik de handschoen – eindelijk – opgepakt. Want onze vereniging 50PLUS kan niet zonder actieve vrouwen!”

Niet aan dovenmansoren

De sfeer van de bijeenkomst die werd gehouden in de prachtige Rooksalon was zeer positief en er werd actief onderling genetwerkt. “De oproep om actief mee te doen binnen onze partij was niet aan dovenmansoren gericht”, vertelt een tevreden Corrie van Brenk. “Er zijn veel vrouwen binnen onze partij, maar onvoldoende vrouwen die écht meedoen of zich aanmelden voor politieke of bestuurlijke functies. Het was mooi de kracht van al die vrouwen te zien!”

Voor het eerst kwam in de Tweede Kamer het vrouwennetwerk van 50PLUS bijeen

Vooral actief worden!

Vooral mooi was de oproep van mevrouw Van Gelderen die met 88 jaar de oudste aanwezige was – de jongste was net in de veertig – en opriep om vooral actief te worden. “Want denk niet we alles al goed geregeld hebben; je kan het zo kwijt zijn! Denk maar aan de pensioenen”, aldus de krasse tachtiger.

Dat kan beter

De presentatie van Atria, kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis, liet ook glashelder zien dat de deelname van vrouwen in de politiek nog te wensen overlaat. “Dat kan beter!”, stelt Corrie. “Ook bij 50PLUS, al hebben we in de Eerste en Tweede Kamer wel een vrouwelijke vertegenwoordiging van 50 procent.” Voorjaar 2020 komt het netwerk weer bijeen, dan in de Eerste Kamer. “We zullen straks kritisch kijken naar het verkiezingsprogramma”, kondigt Corrie van Brenk aan, die zegt terug te kijken op een zeer geslaagde middag.

Voor het eerst kwam in de Tweede Kamer het vrouwennetwerk van 50PLUS bijeen

© 5 november 2019