De AOW-leeftijd moet terug naar 65 jaar. “Voor 50PLUS is dat een breekpunt”, stelt lijsttrekker Henk Krol tijdens het eerste grote verkiezingsdebat vandaag, 8 februari, in Groningen. “Beloofd is beloofd! Wij komen onze beloften wél na!”

Henk Krol wijst er tijdens het debat op dat 50PLUS waarschijnlijk de enige partij is die van de AOW-leeftijd een hard onderhandelingspunt kan maken bij de komende coalitie-onderhandelingen. De PVV, die juist meegeholpen heeft de AOW-leeftijd te verhogen, wordt door de meeste partijen bij voorbaat uitgesloten. En de SP heeft verklaard niet in één kabinet met de VVD te gaan zitten.

“Dan blijft automatisch 50PLUS als enige partij aan de onderhandelingstafel over”, concludeert Henk Krol. “50PLUS zal dit punt keihard spelen en na 15 maart dit niet loslaten. Dit is voor ons een breekpunt!”

Een grote meerderheid van de Nederlanders vindt dat de AOW- en pensioenleeftijd terug moet naar 65 jaar. Als de AOW-leeftijd teruggaat naar 65 ontstaat er meer werkgelegenheid voor jongeren, en er hoeft minder WW en bijstand worden uitgekeerd aan ouderen. Bovendien heeft de verhoging van de AOW-leeftijd volgens de NVAB, de beroepsorganisatie van alle bedrijfsartsen, een negatief effect op de gezondheid van de werknemers.

© 8 februari 2017