De gemeenteraadsverkiezingen in 2018  worden heel belangrijk voor 50PLUS. Dat zegt partijvoorzitter Jan Nagel in een interview in De Telegraaf.

 “Inmiddels zijn we als partij acht jaar bezig en weten we wat we aan elkaar hebben. Dus we gaan wel in gemeenten meedoen, hoewel het om een zeer beperkt aantal zal gaan”, aldus Nagel.

„Bijvoorbeeld als we denken dat we een aanvulling zijn. In sommige gemeenten zijn al goede lokale partijen of is er al een seniorenpartij. Ook speelt mee of we daar actieve leden hebben. In goed overleg met provinciale besturen bekijken we waar we mee gaan doen. Een groot, maar mooi avontuur.”

Partijvoorzitter Jan Nagel zegt in het interview over de uitslag van de Tweede Kamverkiezingen tevreden maar ook teleurgesteld te zijn met vier Kamerzetels.

“We stonden hoger in de peilingen. Dan hoop je op het hoogst mogelijke resultaat. Maar als je aan de andere kant kijkt hoe moeilijk het is om nieuwe partijen in het parlement te krijgen, en dat we na ons debuut nu verdubbelen, mag je niet ontevreden zijn. En je moet je ook realiseren dat we in vier jaar zijn geplaagd door tegenslagen en negatieve publiciteit waardoor we heel lang op één zetel hebben gestaan. We zijn van een dieptepunt teruggekomen met een heel mooi resultaat.”

Jan Nagel combineert het partijvoorzitterschap momenteel met zijn functie van Eerste Kamerlid voor 50PLUS. Op 17 juni eindigt zijn rol als partijvoorzitter.  In De Telegraaf verwijst hij naar Konrad Adenauer, de eerste bondskanselier van West-Duitsland.

“Die was een krasse, stramme, geen tegenspraak duldende politicus, die zijn ambt vervulde tot zijn 87e. Toen dacht de CDU van hem af te zijn. Mis! Want van zijn 87e tot zijn 90e was hij partijvoorzitter. Ik treed nu af. Maar over een jaar of tien ga ik mij opnieuw kandideren om het record van Adenauer te breken, haha.”

Lees HIER het gehele artikel in De Telegraaf.

© 10 april 2017