HK Vlog8 vk

Fractieleider Henk Krol neemt de kijkers in een aantal korte video’s mee achter de schermen van de Tweede Kamer.

Normaalgesproken is Henk Krol, fractieleider van 50PLUS in de Tweede Kamer, heel druk met vergaderen, debatten voorbereiden, zaken regelen en bilaterale overleggen. Maar de eerste twee weken van het zomerreces had hij eindelijk tijd om enkele vlogs op te nemen waarin hij de kijkers een blik geeft achter de schermen van de Tweede Kamer.

Verborgen plekjes

Op zijn tocht door de Tweede Kamer laat Henk Krol je een aantal plekjes in het Kamergebouw zien die voor het grote publiek verborgen blijven. Zo vertelt hij op welke plekken in het grote gebouw de journalisten zich ophouden en waar ze aan de beste nieuwtjes, de primeurs en de quotes proberen te komen. Hij wijst waar de mediatoren precies is en vertelt wat er gebeurt in perscentrum Nieuwspoort.

Moeilijke vraagstukken

Henk bezoekt in zijn vlogs ook leuke plekjes in de Tweede Kamer. Zoals de wijze hond in de tuin gemaakt door beeldhouwer Tom Claassen. Het dier geeft antwoord op moeilijke vraagstukken. Ook vertelt Henk waarom de Tweede Kamerfractie van 50PLUS voor de tweede maal in heel korte tijd moet verhuizen en waarom alle parlementariërs zich onlangs weer ouderwets met pen en papier moesten inschrijven.

Bekijk alle vlogs die Henk Krol in het zomerreces maakte. Veel plezier!

> Bekijk hier het recesverslag van Kamerlid Corrie van Brenk

© 1 augustus 2017


Wilt u op de hoogte blijven?

Close

Like ons dan op Facebook!