Stopaflosboete geld logo

50PLUS wil een referendum over de wet Hillen, geen petitie! De aflosboete raakt niet alleen ouderen maar op termijn iedereen met een eigen huis. Enkele antwoorden op misverstanden over de aflosboete.

50PLUS wil over de afschaffing van de wet Hillen een raadgevend referendum (nu het nog kan, want het kabinet wil het raadgevend referendum spoedig afschaffen). Het gaat dus om een referendum, niet om een petitie! Voor veel mensen is dat verwarrend; ze denken dat ze deelnemen aan deze actie door een petitie te tekenen. Maar een petitie heeft voor de aflosboete absoluut geen zin meer. De Tweede en Eerste Kamer hebben immers al ingestemd met de afschaffing van de wet Hillen. Het enige dat nog effect kan hebben is een raadgevend referendum hierover houden. Teken daarom ook! Het formulier vindt u hier!

Ook voor jongeren

Dat alleen ouderen die hun hypotheek hebben afgelost de klos zijn van het afschaffen van de wet Hillen is een misverstand. Ook 20-plussers zijn de pineut! Iedereen moet namelijk zijn hypotheek in maximaal 30 jaar volledig aflossen. Dus ook 20-plussers zitten straks als 50-plussers met de maximale aflosboete opgescheept!

Veel herrie

Een misverstand is ook dat tegenstanders van de afschaffing veel herrie maken om niks. “Het gaat de eerste jaren toch maar om heel kleine bedragen”, zeggen zij die afschaffing van de wet Hillen oké vinden. Maar het gaat mensen met een vrijwel afgelost huis op termijn veel geld kosten. Het afschaffen van de wet Hillen komt er op neer dat die mensen straks weinig of geen aftrekmogelijkheden meer hebben, maar weer wel het eigenwoningforfait gaan betalen. Hun ‘goede gedrag’ – dat voor de schatkist heel voordelig was – wordt achteraf bestraft met een aflosboete. De eerste jaren gaat het inderdaad nog om kleine bedragen, een paar euro per maand. Maar na 30 jaar loopt dat fors op. En er is bovendien geen enkele garantie dat een volgend kabinet niet aan de knoppen gaat draaien en de Hillen-aftrek niet in 30 jaar, maar bijvoorbeeld in 20, 15, 10 of zelfs 5 jaar gaat afschaffen.

> Meer vragen en antwoorden over het referendum over afschaffing van de wet Hillen

   GA NAAR STOPAFLOSBOETE.NL       

© 4 januari 2017