Door de dood van Jack Gadellaa heeft 50PLUS een uniek en markant persoon verloren. Dat schrijft partijoprichter en 50PLUS-Eerste Kamerlid Jan Nagel bij het overlijden van Gadellaa, die in de afgelopen jaren veel voor de partij heeft gedaan. Jack Gadellaa stierf op 75-jarige leeftijd vrijdagmorgen 5 januari in de armen van zijn vrouw.

Jan Nagel tekende na het overlijden van Gadellaa het volgende op:

"Jack heeft enorm veel voor 50PLUS betekend. Toen 50PLUS in 2011 binnen enkele dagen 1000 leden moest werven, liet hij zijn complete familie tekenen. In zijn eigen studio gaf hij vele prominente 50PLUS-leden gratis mediatraining en betaalde uit eigen zak technici en ander personeel en de maaltijden.

Hoewel zijn toen al verzwakt hart vooral voor de PvdA tikte (Jack was erg trouw), hielp hij mij als vriend en daarmee 50PLUS de concurrentie aan te gaan. De door hem gemaakte tv-spotjes brachten een record aantal nieuwe leden op.

Jack was de oudste van een liefst 16 kinderen tellend gezin. Dat vormde hem ook grotendeels.

Op zijn 15e jaar ging hij werken. Hij had een grote interesse: film en bioscoop.

In 1974 startte het later beroemde VARA- radiocaféprogramma In de Rooie Haan. Jack Gadellaa schreef de tekst voor het befaamde Rooie Haanlied en de politiek-satirische stamtafel.

Hij was een van de bedenkers en uitvoerders van het succesvolle tv-programma Kinderen voor Kinderen. Hij leverde van het begin tot het eind tekstbijdragen aan het enorm succesvolle KRO tv-programma Ook dat nog.

Aan vele top-vakbondsbestuurders en politici gaf hij mediatraining. Hij was een ware hofleverancier van teksten aan John de Mol.

Jack was enorm origineel. Zijn vermogen om te kunnen typeren was bijna onbegrensd.

50PLUS heeft een uniek en markant persoon verloren.

We wensen zijn vrouw Eva en familieleden sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies."