Minister Koolmees neemt het boekje 'Vertel uw verhaal' in ontvangst

Tweede Kamerlid Corrie van Brenk heeft vandaag het boekje ‘Vertel uw verhaal, armoede en andere misstanden in een rijk land’ aangeboden aan minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het boekje is onderdeel van het multimediale project ‘Vertel uw verhaal’ waarin ouderen aan het woord komen die door bezuinigingen, ziekte, werkloosheid, een scheiding, pech of een combinatie van dat soort factoren  in de problemen zijn geraakt. Vaak rest dan weinig anders dan de bijstand. Een noodvoorziening waar je in de praktijk moeilijk weer uit komt. Vooral ouderen komen nog altijd heel moeilijk weer aan het werk als ze hun baan kwijt zijn geraakt.

Boekje VUVVerder in de problemen

Het gaat om honderdduizenden mensen. Mannen en vrouwen die geconfronteerd worden met een door velen als zinloos en vernederend ervaren sollicitatieplicht, met structureel te weinig geld om fatsoenlijk rond te kunnen komen. Met regels en procedures die hen vaak niet helpen, maar juist verder in de problemen brengen.  “Je wordt gedwongen geld uit te geven dat je niet hebt”, zei Koos Vervoort – één van de geportretteerden in het boekje – tegen de minister. 50PLUS vindt dat mensen als Koos het verdienen dat hun verhaal onder de aandacht wordt gebracht.

Online lezen

50PLUS heeft de verhalen van deze mensen opgeschreven en gefilmd. U kunt de verhalen en de bijbehorende filmpjes ook vinden op de website van 50PLUS via de link www.50pluspartij.nl/vertel-uw-verhaal. Bovendien kunt u het boekwerkje online lezen: klik hier.  

© 7 maart 2018