Kamerlid Martin van Rooijen van 50PLUS trekt alle registers open om de dreigende pensioenkortingen van tafel te halen én om die andere grote bedreiging – een brute herverdeling van pensioenen – te voorkomen.

Martin van Rooijen in Downing Street 10 in Londen

Is het reces al voorbij? 50PLUS is er klaar voor! Martin van Rooijen (foto) start namens 50PLUS met een winteroffensief: het Kamerlid trekt in januari alle registers open om de dreigende pensioenkortingen van tafel te halen én om die andere grote bedreiging – een brute herverdeling van pensioenen – te voorkomen. En dat het mes in de pensioenen gaat is nog steeds een reëel gevaar. En dat raakt gepensioneerden, maar óók werkenden, mensen die nog in de opbouwfase zitten.

Pensioenimpasse doorbreken

De verkiezingen voor de provincies en de Eerste Kamer zorgen ervoor dat het nu echt heel spannend wordt. Als alle voorstellen van 50PLUS ook nu weer worden verworpen, dan is daarna het woord aan u: de kiezer. Op 20 maart kunnen we samen de coalitie zijn meerderheid ontnemen en de pensioenimpasse doorbreken! Martin van Rooijen is er klaar voor!

Uw pensioen beschermen!

50PLUS en Kamerlid Martin van Rooijen willen geen steen onberoerd laten om uw pensioen te beschermen.

     Januari-offensief pensioenen    

IN JANUARI

Er komen antwoorden van minister Koolmees op de prangende vragen van 50PLUS over de dreigende brute herverdeling van pensioenen. 50PLUS is geschrokken van het gemak waarmee anderen de gepensioneerden voor hun problemen willen laten opdraaien. 

9 JANUARI

Initiatiefwet van 50PLUS voor het verlengen van de hersteltermijn van pensioenfondsen is naar de Raad van State gestuurd ter beoordeling. Reactie wordt over ongeveer een maand verwacht.

17 JANUARI

Initiatiefwet van 50PLUS voor een tijdelijke bodemrente van 2 procent wordt plenair verder behandeld in de Tweede Kamer op donderdagmiddag 17 januari.

21 JANUARI

Een rondetafelconferentie in de Tweede Kamer over de cruciale vraag of de huidige rekenrente voor pensioenfondsen de beste is, ook als uw pensioen dan minder zeker wordt gemaakt. Met een selectie van absolute topdeskundigen wil 50PLUS aantonen dat de minister, het kabinet én De Nederlandsche Bank een kapitale fout hebben gemaakt. Ga er maar vast voor zitten: maandag 21 januari vanaf 10.00 uur!

► Hoorzitting over de extreem lage rekenrente voor pensioenfondsen

© 11 januari 2019