50PLUS-pitbull Jan Nagel benoemd tot erevoorzitter van partij

Jan Nagel is benoemd tot erevoorzitter van 50PLUS. Op voorstel van partijvoorzitter Geert Dales en de overige bestuursleden hebben de leden hem deze bijzondere titel verleend. Tijdens het partijcongres op zaterdag 25 mei benoemden de leden ook de 50PLUS-politicus Martin van Rooijen tot erelid.

Jan Nagel erevoorzitter

Het verlenen van het erevoorzitterschap van Jan Nagel heeft te maken met zijn vertrek uit de actieve politiek.  In juni zal de Eerste Kamer afscheid nemen van Nagel, oprichter, eerste voorzitter en al erelid van de partij.

In een toespraak zei voorzitter Dales dat Nagels verdiensten veel verder gaan dan zijn loopbaan als lid van de Eerste Kamer. “Jan Nagel is de grondlegger van onze partij. Hij is de oprichter. Hij is erelid. Hij is het meest vooraanstaande gezicht van 50PLUS. Jan Nagel is de nimmer loslatende 50PLUS-pitbull die iedereen die in de partij wat wil of wat doet als immer kritische coach van advies dient, gevraagd maar meestal ongevraagd. Hij heeft daarmee een niet te overschatten rol gespeeld in onze partij en in het Nederlandse politieke landschap als geheel.  Wegens deze bijzondere verdiensten verzoekt het hoofdbestuur de Algemene Ledenvergadering in te stemmen met het bestuursbesluit van 24 mei 2019 om Jan Nagel te benoemen tot erevoorzitter van 50PLUS”, sprak Geert Dales.

Martin van Rooijen erelid

Martin van Rooijen krijgt titel erelid

In de nieuwe Eerste Kamer die binnenkort wordt geïnstalleerd treedt voor 50PLUS als opvolger van Nagel een nieuwe fractieleider aan, Martin van Rooijen. Hij verruilt het lidmaatschap van de Tweede Kamer met dat van de Senaat. Voor zijn verdiensten werd hij, op voorstel van het bestuur, benoemd tot erelid van de partij.

Voorzitter Dales motiveerde het voorstel aldus: “Martin van Rooijen toonde een onvermoeibare inzet voor pensioen en AOW. Door zijn gedrevenheid, deskundigheid en gezag is hij de verpersoonlijking geworden van het speerpunt van 50PLUS en daarmee uitgegroeid tot een van onze belangrijkste en meest herkenbare gezichten. Voor zijn bijzondere prestaties, gedurende langere termijn, heeft Martin van Rooijen niet alleen op fenomenale wijze de belangen van onze kiezers en achterban gediend, maar ook sterk bijgedragen aan de positie van 50PLUS in het Nederlandse politieke bestel.”

Jan Nagel was de dag na zijn benoeming nog steeds wat beduusd over het aan hem toegekende erevoorzitterschap van 50PLUS. “Het doet het hart – voor zover mogelijk –  nog warmer kloppen voor onze club. Het fraaie erecertificaat krijgt een prominenten plek in onze huiskamer”, zei hij. In een persoonlijk bericht aan Geert Dales liet hij weten: “Ere wie ere toekomt: het was gisteren een uitstekend congres met een prima sfeer. Ik hoop dat het je lukt dit in de toekomst met rendement te vertalen.”

© 26 mei 2019