50PLUS-Kamerlid Corrie van Brenk ontving een topdelegatie van pensioendeskundigen op de kamer van Henk Krol. Alle aanwezigen verzetten zich net als 50PLUS tegen de extreme rekenregels. Samen met de brandbrief van topdeskundigen was dit een goed weekend voor het politieke gevecht om een hogere rekenrente!

Deskundigen pensioen

Vrijdag ontving 50PLUS-Kamerlid Corrie van Brenk een topdelegatie van pensioendeskundigen op de werkkamer van partijleider Henk Krol. Het Kamerlid zette daarmee namens 50PLUS een nieuwe stap in de verkenning van kasstroomstelsel. Alle aanwezigen waren unaniem van mening dat een risico-opslag op de rekenrente de beste en meest realistische optie is. “Als het aanpassen van de rekenrente onmogelijk blijft vanwege de weerstand van andere partijen, dan is een kasstroomstelsel de beste kans om kortingen te voorkomen. Ook op dat front heeft 50PLUS al geschut klaargezet. Want we laten ons niet met een kluitje het riet in sturen”, aldus Corrie van Brenk.

Twee vragen centraal

Naast professor Bernhard van Praag en oud-topambtenaar Jan Pierik waren onder meer ook pensioendeskundige Rob de Brouwer en senator Martin van Rooijen aanwezig. Tijdens het gesprek stonden twee vragen centraal:

1. Wat wordt de rol van omslag- of kasstroomstelselopties in de aanloop naar de verkiezingen?

2. Hoe kan bij hybride stelsels de gezondheid van pensioenfondsen het best worden gemeten?

Minister Koolmees had al toegezegd dat de Kamer wordt betrokken bij het uitwerken van pensioenstelselopties. Daarnaast komt er naar verwachting ook een speciale CPB-publicatie, dankzij een aangenomen motie van Corrie. Ook dan wil 50PLUS vanaf het begin meedenken.

► Brandbrief van topdeskundigen over rekenregels pensioenen
► 50PLUS-webpagina Pensioen

© 14 oktober 2019