50PLUS heeft Kom in actie voor uw pensioen opgezet. De handtekeningen stromen binnen en de reacties op de protestboodschap zijn heel positief: ‘Prachtig! Jullie inspanningen zullen bij de verkiezingen beloond worden’ en ‘Goede actie, 50PLUS!’ Doe ook mee en steun de actie!

Kom in actie voor uw pensioen

De online actie Kom in actie voor uw pensioen roept het kabinet met klem op een realistische rekenrente toe te passen. Pensioenfondsen maken al decennialang rendementen die gemiddeld tussen de 6 en 7 procent liggen. Maar bij het berekenen van de dekkingsgraad moeten ze net doen of ze amper 0,5 procent rendement halen.

Tienduizenden mensen hebben hun handtekening al onder het protest gezet – doe ook mee: klik hier! – en daarnaast krijgen we ook veel positieve en bemoedigende reacties. Een kleine greep uit de vele reacties leest u hieronder.

“Als wij inkomen moeten inleveren door een belachelijk lage rekenrente is het boerenprotest een peulenschil!”
B.O.
  
“Goede actie 50PLUS! Er worden onbegrijpelijke, domme leugens verteld over onze pensioenfondsen, de rekenrente, behaalde rendementen, het enorme opgebouwde kapitaal (en de geweldig goede rendementen) t.o.v. de pensioenaanspraken en de dreigende kortingen!”
A.W.
  
“Het is niet meer dan terecht dat 50PLUS de kortingen op pensioenen van tafel wil hebben!”
J.D. uit V.
  
“Een heel goede actie. Doe mee!”
G.v.H. uit B.
 
“Het roer moet om, doe mee en laat uw stem horen!”
R.B. uit A.
 
“En nu doorpakken. Het wordt tijd dat we opstaan en met heel veel mensen actie voeren. En als het moet met tractoren!”
P.v.d.S.
  
“Wat de boeren kunnen, moeten wij ook doen. We zijn te stil en worden daarom genegeerd.”
C.R. uit H.

“Laten we – net als de boeren – Den Haag platleggen!”
R.P.

“Hoe zorgen we ervoor dat de heer Knot tot andere inzichten komt? Hij was het helemaal niet eens met de ECB betreffende de verlaging van de rentes. Het kabinet en de Nederlandsche Bank moeten óm!”
J.B.

“Als gepensioneerden hebben wij ook een stakingsmiddel: stoppen met al het vrijwilligerswerk dat door ons wordt gedaan.”
J.M.W.

“Zijn geloofwaardigheid heeft ‘meneer’ Knot al lang zélf naar de knoppen geholpen. Nu wordt het wordt hoog tijd dat wíj hem van zijn (te) zware taak ontheffen!”
M.M.

“Hou Pinokkio (Rutte) tegen!”
T.B.

“Ik stemde de laatste jaren al op 50PLUS. Zullen we een lijst aanleggen wie er allemaal zeker niet stemmen op de partijen die voor korten zijn?!”
A.H.

“Het wordt tijd dat de gepensioneerden eens een actie gaan ondernemen: allemaal óp naar Den Haag! Laten we de boel daar maar eens platgooien. We laten al veel te lang met ons sollen!”
F.L.

“Hé Kamerleden, waar zit uw verstand? Luister eens naar de hooggeleerden! Kortingen willen wij niet, indexeren wel!”
J.F.

“Prachtig! De gedane inspanningen zullen wat ons betreft bij toekomstige verkiezingen beloond worden. Hopelijk dat meer mensen er zo over denken!”
J.S.
 
“Er zit 1500 miljard in de kassen van de pensioenfondsen. De rekenrente is laag, dus roept die Klaas Knot dat er gekort moet worden. Te gek voor woorden!”
W.v.S.

“Niet alleen korten voorkomen, maar ook indexeren. Zet rekenrente op 3,5% en weg zijn de problemen!”
G.L.

► Klik hier en doe mee!

© 6 november 2019