Nieuw hoofdbestuur pakt direct flink aan

Jan Nagel - Foto: Geert van TolBericht van de voorzitter

Enkele uren nadat ze gekozen waren, zijn de nieuwe hoofdbestuursleden in Hilversum bij elkaar gekomen. De sfeer was prima. Ook de adviseurs van de Tweede Kamerfractie Corrie van Brenk en plaatsvervanger Eerste Kamerfractie Martine Baay waren aanwezig. Niet alleen om direct kennis te maken en een glas te heffen, maar ook om meteen flink aan te pakken. 50PLUS heeft op weg naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 een flinke achterstand opgelopen en die gaan we snel inhalen. Enkele punten die het HB vandaag heeft besloten:

Op 3 oktober a.s. zal de volgende algemene ledenvergadering worden gehouden Op de agenda komen de verkiezingen van de voorzitters van de programmacommissie en de kandidatencommissie.

De kandidaatstelling voor het lijsttrekkerschap is vandaag geopend tot en met 15 augustus. Het HB heeft vijf profieleisen vastgesteld en zal tijdig een voordracht doen. Het zijn de leden die op 3 oktober bepalen wie de lijsttrekker wordt.

In samenwerking met het Wetenschappelijk Instituut van 50PLUS wordt er na Prinsjesdag en de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer in september een groot onderzoek gedaan hoe 50PLUS meer aanhang onder de kiezers kan krijgen. Maurice de Hond zal op de Ledenvergadering van 3 oktober de uitkomsten presenteren.

De conceptagenda voor de ALV op 3 oktober is gemaakt en wordt op de website gepubliceerd evenals de profieleisen lijsttrekker.

Het nieuwe Hoofdbestuur wil van 50PLUS een partij maken met een ander gezicht. Een eensgezinde partij waar iedereen weer trots op is om lid van te zijn. Daarbij zullen wij 50PLUS meer in de publieke belangstelling brengen. Vanmiddag was Corrie van Brenk al bij WNL op NPO1 en er is een uitgebreid bericht in het NOS Journaal. Vanavond zal ik als nieuwe voorzitter op NPO 1 Radio aanwezig zijn in het programma Met het Oog op Morgen. Ook diverse dagbladen hebben grote belangstelling getoond. We rekenen er op dat iedereen op weg naar de Tweede Kamerverkiezingen eensgezind de partij gaat steunen. Het hoofdbestuur heeft er grote zin in en gaat hard aan de slag!

Jan Nagel
Voorzitter 50PLUS

Het nieuwe hoofdbestuur van 50PLUS bestaat uit Jan Nagel (voorzitter), Peter Schut (secretaris), Henk van Elst (penningmeester) en algemeen leden Hans Cornet, René Haak, Sofia Tsisouashvili en Gerard van Hooft.

© 1 augustus 2020