Journalist Cees Grimbergen laat zijn licht schijnen op het pensioenakkoord. “In de pensioensector dansen ze nu op tafel.”

Cees Grimbergen en Corrie van Brenk

In een serie video’s praat fractievoorzitter Corrie van Brenk met pensioendeskundigen en -activisten over het pensioenakkoord. In de eerste aflevering van deze reeks is de hoofdrol weggelegd voor MAX-journalist Cees Grimbergen. Grimbergen maakte de veelbesproken televisieserie Zwarte Zwanen over de pensioenindustrie. Tegenover Corrie laat hij zijn kritisch licht schijnen op het pensioenakkoord, ‘geheimzinnigheid rond andermans geld’ en meer.

“Het pensioenakkoord is ook goed”, zegt Grimbergen. “Goed voor de sector. Ze dansen daar op de tafels…” Het is duidelijk: we hebben David nodig om Goliath te verslaan!

Bekijk hieronder het twee minuten lange intro van het gesprek dat Corrie met Cees had. En daaronder het complete gesprek van ruim 23 minuten. Onder het gesprek met Cees vindt u een gesprek van Corrie van Brenk met Cas Tuyn (korte en lange versie). Cas is fervent actievoerder van het comité ‘Stop de pensioenroof’. Deze pagina wordt de komende weken aangevuld met nog meer gesprekken.

Wilt u in actie komen voor behoud van uw pensioen? Ga dan naar de actiewebsite van 50PLUS en teken de petitie! Klik hier

© 11 september 2020