Wachten op een telefoontje - Foto: Sabine van Erp (Pixabay)Veel ouderen verwachten dit jaar met kerst alleen te zijn. Helaas kon het kabinet tijdens de persconferentie van 17 november geen duidelijkheid geven of die vrees ook werkelijkheid wordt. 50PLUS wil niet dat ouderen deze kerst alleen zijn. Wie dat wel is, kan zich aanmelden voor een telefoongesprek op eerste of tweede kerstdag.

“Elk jaar zijn er oudere mensen die alleen zijn met kerst en dat is heel verdrietig”, zegt lijsttrekker Liane den Haan. “En dit jaar zien nog veel meer mensen op tegen kerst. Ruim vier op de tien ouderen verwacht dat ze deze kerstdagen alleen doorbrengen.”

Zo snel mogelijk duidelijkheid

“We hopen dat het kabinet zo snel mogelijk duidelijkheid kan geven hoe we kerst dit jaar kunnen vieren”, vervolgt Liane. “Kunnen mensen hun kinderen en kleinkinderen eindelijk weer zien? Dat zou voor veel mensen een enorme opluchting zijn.”

50PLUS-kerstactie

Helaas zijn er ook oudere mensen die geen familie of vrienden (meer) hebben om kerst mee te vieren. Voor die ouderen wil 50PLUS dit jaar iets doen. Bent u alleen met kerst? Dan kunt u zich bij 50PLUS aanmelden voor onze kerstactie. Wij zorgen ervoor dat u op eerste of tweede kerstdag wordt gebeld. En de eerste vijftig mensen die zich aanmelden, brengen we een kerststukje.

Klein gebaar, groot verschil

Lijsttrekker Liane den Haan roept ook iedereen op om naar anderen om te kijken: “Ken je iemand bij jou in de wijk die veel alleen is? Stuur een kaartje of bel even aan. Een klein gebaar kan een groot verschil maken in deze lastige, donkere dagen.”

    HIER AANMELDEN VOOR DE 50PLUS-KERSTACTIE    

► Volg 50PLUS; meld u aan voor de digitale nieuwsbrief!

© 18 november 2020