Het Torentje in Den Haag - Foto: FrankMagdelyns1 (Pixabay)50PLUS vindt het besluit van de bewindslieden in kabinet-Rutte III om af te treden de enige juiste beslissing. “Ze nemen de verantwoordelijkheid voor de misstanden”, vindt lijsttrekker Liane den Haan en fractievoorzitter Corrie van Brenk stelt: “Dat het kabinet nu opstapt is volkomen terecht!”

50PLUS vindt het juist dat het kabinet aftreedt vanwege de kinderopvangtoeslagenaffaire. “Op deze manier nemen zij de verantwoordelijkheid voor de misstanden en de onrechtmatige fraudejacht op ouders, die hierdoor in grote financiële en persoonlijke problemen zijn gekomen”, vindt Liane den Haan, lijsttrekker van 50PLUS. Fractievoorzitter in de Tweede Kamer Corrie van Brenk vult aan: “De verantwoordelijken voor de toeslagenaffaire moeten hiervoor de ultieme verantwoordelijkheid nemen. Dus dat het kabinet nu opstapt is volkomen terecht!”

Vertrouwen beschadigd

“De betrouwbaarheid en het vertrouwen in de overheid en de overheidsinstanties zijn vreselijk beschadigd. Wat deze ouders hebben meegemaakt, is dramatisch. Zij moeten snel en ruimhartig gecompenseerd worden voor de geleden schade”, stelt Corrie van Brenk.

Geen vrijbrief

Liane den Haan vindt het aftreden een goede zaak, “maar de demissionaire status van dit kabinet is geen vrijbrief: er mag absoluut geen vertraging optreden in de goede en snelle afhandeling van de regeling voor gedupeerden.”

► Volg 50PLUS: meld u aan voor de gratis digitale nieuwsbrief!

© 15 januari 2021