eerste kamer 960
50PLUS heeft een wezenlijk aandeel gehad in het werk van de Tijdelijke commissie voorbereiding parlementair onderzoek effectiviteit anti-discriminatiewetgeving.

Namens 50PLUS had Eerste Kamerlid Martine Baay zitting in deze commissie. De Senaat debatteerde maandag 22 februari over het verslag dat die commissie heeft uitgebracht en over een onderzoeksvoorstel dat zij deed.

Senator Baay heeft aangegeven dat zij blij is dat 50PLUS ook aan dit soort belangrijke commissies deelneemt.

Deze tijdelijke commissie is op 1 december 2020 ingesteld als gevolg van de door de Eerste Kamer op 3 november 2020 aangenomen motie-Rosenmöller (GroenLinks) en Jorritsma-Lebbink (VVD) c.s. over parlementair onderzoek met betrekking tot discriminatie.

Deze commissie had tot taak een onderzoeksvoorstel op te stellen en de Kamer daarover te rapporteren. Het onderzoeksvoorstel bevat de aanleiding voor het onderzoek, een vastomlijnde onderzoeksvraag en een opsplitsing daarvan in deelvragen.

Daarnaast bevat het voorstel indicaties van de kosten van het onderzoek, van de tijdsduur van het onderzoek en van de benodigde (ambtelijke) ondersteuning. Ook geeft het voorstel een onderbouwde keuze voor het in te zetten onderzoeksinstrument.

Wie contact wil opnemen met de commissie, kan een bericht sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Met in de onderwerpregel aangegeven dat het bericht bestemd is voor de Tijdelijke commissie voorbereiding parlementair onderzoek effectiviteit anti-discriminatiewetgeving.

22 februari 2021