Mark Rutte is 54 jaar, Geert Wilders 57 en Sigrid Kaag is 59. Samen met zeven miljoen andere Nederlanders zijn zij 50-plus. Toch heeft de landelijke politiek geen visie op goed ouder worden in Nederland. Dat moet veranderen, vindt 50PLUS. Want zekerheid voor later moet nú goed geregeld worden.

Er komen steeds meer 50-plussers in Nederland. Het zijn er nu al zeven miljoen en dat aantal neemt snel toe. Ook in de landelijke politiek komen steeds meer 50-plussers. Diverse lijsttrekkers hebben inmiddels Abraham of Sara gezien: Mark Rutte, Sigrid Kaag en Geert Wilders.

7 miljoen 50-plussers

Toch is er geen doordacht en doortimmerd toekomstplan voor de zeven miljoen 50-plussers. Die opmerkelijke contradictie heeft 50PLUS in een 20-seconden durende tv-spot verwerkt. In slechts 20 seconden laat 50PLUS zien waar de schoen wringt: er zijn wel allerlei losse ideeën en beloftes voor ouderen, maar een langetermijnperspectief is er nog altijd niet. Dat moet snel veranderen, vindt 50PLUS.

Eerlijk pensioen, geschikte woningen en goede zorg

50PLUS wil werken aan een Nederland waarin iedereen goed ouder kan worden. Zodat iedereen mee kan blijven doen, met een eerlijk pensioen, een geschikte woning en goede gezondheidszorg. “Zekerheid voor later moet nú geregeld worden,” stelt Liane den Haan, lijsttrekker van 50PLUS. “Dat zijn we de zeven miljoen 50-plussers, onze kinderen en kleinkinderen verplicht!”

► Volg 50PLUS; meld u aan voor de gratis digitale nieuwsbrief!

© 8 maart 2021