Henk Krol

Vicevoorzitter van 50PLUS Henk Krol (62) wordt de lijsttrekker voor de 50PLUS partij 
bij de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september.

In het tv-programma Nieuwsuur bevestigde Henk Krol maandagavond dat hij beschikbaar en de enige kandidaat is. Het congres op 30 juni moet Henk Krol formeel benoemen.

 

50PLUS die nu al in acht provincies Statenzetels heeft en in de Eerste Kamer vertegenwoordigd is, zal waarschijnlijk over drie maanden ook zijn intrede in de Tweede Kamer doen.


Henk Krol startte na zijn studie psychologie zijn loopbaan als journalist o.a. bij de VPRO en de TROS. Hij had altijd grote belangstelling voor de politiek.


Henk Krol is geen onbekende in Den Haag. Van 1979 tot 1985 was hij voorlichter van de VVD Tweede Kamerfractie.


In 1979 startte hij de Gay Krant, waarvan hij hoofdredacteur werd. Hij kreeg (internationale) bekendheid door zijn strijd voor erkenning van het burgerlijk huwelijk voor homo's en lesbiennes. In 2009 ontving hij daarvoor de eerste staatsprijs voor homo-emancipatie.

 

Henk Krol is lid van het curatorium van de Amsterdamse politie en fractievoorzitter van 50PLUS in de Provinciale Staten van Noord-Brabant.


"Ik heb mijn hele leven lang gestreden voor de rechten van mensen die in de verdrukking zaten, ik ga dit nu uit volle overtuiging voor de ouderen doen", zegt de zeer gemotiveerde, kersverse lijsttrekker van 50PLUS.