Wachten op een telefoontje - Foto: Sabine van Erp (Pixabay)Veel ouderen verwachten dit jaar met kerst alleen te zijn. Helaas kon het kabinet tijdens de persconferentie van 17 november geen duidelijkheid geven of die vrees ook werkelijkheid wordt.                                                        50PLUS wil niet dat ouderen zich alleen voelen deze kerst.

Wie wel alleen is, kan zich aanmelden voor een telefoongesprek op een van de kerstdagen.

“Elk jaar zijn er oudere mensen die alleen zijn met kerst en dat is heel verdrietig”, zegt lijsttrekker Liane den Haan.         “En dit jaar zien nog veel meer mensen op tegen kerst. Ruim vier op de tien ouderen verwacht dat ze deze kerstdagen alleen doorbrengen.”

Zo snel mogelijk duidelijkheid

“We hopen dat het kabinet zo snel mogelijk duidelijkheid kan geven hoe we kerst dit jaar kunnen vieren”, vervolgt Liane. “Kunnen mensen hun kinderen en kleinkinderen eindelijk weer zien? Dat zou voor veel mensen een enorme opluchting zijn.”

50PLUS-kerstactie

Helaas zijn er ook oudere mensen die geen familie of vrienden (meer) hebben om kerst mee te vieren. Voor die ouderen wil 50PLUS dit jaar iets doen. Bent u alleen met kerst? Dan kunt u zich bij 50PLUS aanmelden via https://www.50pluspartij.nl/actueel/4362-kerst-kerstmis-ouderen-50plus-kerstactie                                                             Wij zorgen er dan voor dat u op eerste of tweede kerstdag wordt gebeld. Bovendien brengen we de eerste vijftig mensen die zich aanmelden een kerststukje.

Klein gebaar, groot verschil

Lijsttrekker Liane den Haan roept ook iedereen op om naar anderen om te kijken: “Ken je iemand bij jou in de wijk die veel alleen is? Stuur een kaartje of bel even aan. Een klein gebaar kan een groot verschil maken in deze lastige, donkere dagen.”

 

 

 

50PLUS heeft een nieuwe lijsttrekker: Liane den HaanOp zaterdag 28 novenber zal Diane den Haan toch naar Drenthe komen. 

In het programma van " Cassata" bij RTV Drenthe (12.00 tot 14.00 uur )zal zij duidelijk maken wat Drenthe kan verwachten van 50PLUS als het verkiezingsprogramma in de jaarvergadering wordt bekrachtigd.

Want is de eenzaamheid bij ons op het Drentse land niet soms enorm schrijnend.                                                                    Vele ouderen zouden  graag samen gaan wonen, want dat heeft voor hen zoveel voordelen bijvoorbeeld alleen worden ze dan gestraft met een korting op de AOW. Voordelen zouden zijn: de ontspanning op de huizenmarkt , geen huursubsidie meer voor huurhuizen, tegengaan van eenzaamheid en zorg voor elkaar.

Dit en nog veel andere punten zullen zeker aan de orde komen

 

 

Helaas heeft het bestuur van 50PLUS Drenthe moeten besluiten om in verband met Corona de beoogde kennismaking met de lijsttrekker van 50PLUS moeten afzeggen. We hopen haar in 2021 wel te kunnen ontvangen.

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering kwamen er allerlei voorstellen voor aanvulling van het concept verkiezingsprogramma.

 Tijdens de komende digitale ALV van 50PLUS op 12 december zal het definitieve verkiezingsplan worden vastgesteld.

Hoewel het niet zoals als vroeger zal worden, wensen we u wel een fijne sinterklaasviering .

Het bestuur.

Op 18 November zal de lijsttrekker van 50PLUS Drenthe bezoeken.

Tevens zal dan de Leden Vergadering worden gehouden in Emmen.

Wilt u er bij zijn?

Meldt u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Gezien de beperkte plaatsen zal het "wie het eerste komt het eerste maalt"

Graag tot 18 november

het bestuur 50PLUS Drenthe

Na alle commotie van de afgelopen tijd kijkt het bestuur van 50PLUS Drenthe enthousiast en optimistisch vooruit.

Heel blij zijn we, dat het ledenaantal in Drenthe het afgelopen jaar niet dramatisch is gedaald en kunnen wij dus concluderen dat we erg trouwe leden hebben. 

Daaruit blijkt volgens ons ook, dat onze gemeenteraadsleden in Emmen en Assen het goed doen. Regelmatig komen ze positief op voor de ouderen, waardoor de politiek zo langzamerhand rekening met ons gaat houden.

  • Omdat onze penningmeester zijn liefde in Thailand heeft gevonden is onze secretaris Martin Hornis bereid om deze functie over te nemen. De functie van secretaris zal worden vervuld door Connie Venneman.
  • Gezien het vertrek van onze penningmeester zijn we op zoek naar aanvulling van ons bestuur . Het provinciaal bestuur vergadert maximaal 6 x per jaar, dus heel zwaar is deze functie niet. Informatie bij : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Hoewel het nog 2 jaar duurt zijn we nu al op zoek naar leden, die de verkiezingscommissie zouden willen vormen (3 personen).   Hiervoor kunt u zich aanmelden bij : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Onze 3 raadsleden in Assen zouden graag een aantal (fractie-)ondersteuners  willen uitnodigen om hen te helpen en eventueel kandidaat voor 50PLUS te zijn. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Wilt u bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen één van onze kandidaten zijn? Dan moet u minstens 1 jaar 50PLUS lid zijn en in de gemeente wonen. Het is dus goed om (mocht u een goede kandidaat “spotten”) hem of haar dan nu lid te laten worden! 
  • In 2020 besluit het provinciaal bestuur of we naast in Emmen en Assen ook nog in een andere plaats actief willen worden. Mocht u dat in uw woonplaats willen proberen, dan graag tijdig aangeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Onze Webmaster heeft aangegeven te stoppen. Mocht u dit willen doen, dan kunt u zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1 augustus 2020 kiezen wij digitaal een nieuw Hoofdbestuur.                 Mocht u het lastig vinden digitaal te gaan stemmen, dan helpen we u graag : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 0591 626 524

Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma