Een Vandaag

Van de politieke partij 50PLUS wordt vanavond, donderdag, een portret uitgezonden in de actualiteitenrubriek Een Vandaag. Het programma is om 18.15 uur op Nederland 1.


In Een Vandaag wordt ook de jongste peiling over de voorkeur van de Nederlandse kiezers bekend gemaakt. In de peilingen staat 50PLUS al wekenlang stabiel op 8 zetels. De partij heeft nu twee zetels in de Tweede Kamer. 50PLUS is ook de snelst groeiende van alle politieke partijen in ons land. Ze heeft nu ruim 5.000 leden.

Het portret van 50PLUS in Een Vandaag komt op een moment dat politici van de partij ‘plat gebeld en gemaild’ door gepensioneerden  die zojuist hun netto-pensioen over de maand januari 2013 ontvingen. Veel ouderen blijken er netto sterk op achteruit te gaan ten opzichte van december 2012. Dat heeft geleid tot veel onrust onder ouderen.

Het portret van 50PLUS in Een Vandaag is later nog terug te zien. In de herhalingen op de publieke zender en op Uitzending Gemist. 


Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma

Inschrijven nieuwsbrief