Telegraaf Print Screen

 

De zetelwinst van 50PLUS van 2 naar 12 zetels in de jongste peiling van Maurice de Hond is een krachtig protest tegen het huidige kabinet. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag 5 februari naar aanleiding van reacties op de Stelling van de Dag.

De schrijver van het artikel, Johan Jansen, concludeert dat de groeispurt van 50PLUS in de peilingen met vreugde wordt begroet. “Ouderen worden onevenredig hard geraakt door de bezuinigingen en door andere partijen worden zij slecht vertegenwoordigd”, aldus veel deelnemers aan de Stelling van de Dag. „Ouderen worden extra gepakt, maar vergeet niet dat zij met velen zijn. De huidige (regerings)partijen onderschatten het zetelverlies dat zij zullen lijden als zij zo doorgaan.”

Volgens negen van de tien stellingdeelnemers is de gepeilde zetelwinst voor 50PLUS een duidelijke reactie op het regeringsbeleid. “Er is overal geld voor, behalve voor mensen”, schrijft een van hen woedend. Een ander: “Het geeft aan dat veel ouderen zich door de huidige politiek geminacht en bestolen voelen.”

Van de stellingdeelnemers vindt 80% een politieke partij die specifiek voor ouderen opkomt nuttig en gewenst. “Opkomen voor een groep die nu zo ontzettend slecht vertegenwoordigd wordt in de Tweede Kamer is broodnodig. 50PLUS vertegenwoordigt een grote groep Nederlanders die ten onrechte worden neergezet als opvreters en mensen die alleen maar geld kosten.”
Niet minder dan 86% is van mening dat ouderen daadwerkelijk het hardst getroffen worden door de bezuinigingen. “Ouderen worden gepakt. Dáár valt wat te halen. Ze zijn voor de politiek simpelweg een melkkoe.” Een ander: “Het is beschamend dat mensen die hun hele leven gewerkt hebben onevenredig hard aangepakt worden.”

Voorts is 77% van mening dat de gevestigde partijen zich te agressief opstellen naar relatieve nieuwkomers als 50PLUS. „De hetze tegen 50PLUS is begonnen. Eerst de PVV, toen de SP en nu moet 50PLUS het ontgelden.”

Voor het hele artikel in De Telegraaf: klik HIER.
Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma

Inschrijven nieuwsbrief