Flevoland Erik Boshuijzen

50PLUS neemt deel aan het debat over de inkomenspositie van ouderen woensdagavond 6 februari in het tv-programma Debat op 2.


Voor 50PLUS doet Erik Boshuijzen (foto) aan het debat mee. Boshuijzen is voorzitter van 50PLUS in provinciale staten van Flevoland.

In het debat wordt zeker ingegaan op de opmerking van Henk Krol, de politiek leider van 50PLUS, dat de Partij van de Arbeid haar sociale gezicht verloren heeft.

Henk Krol zei dit nadat PvdA-leider Samsom eerder had opgemerkt dat hij het niet eens is met de kritiek van Krol en van PVV-leider Geert Wilders, dat de PvdA ouderen benadeelt door akkoord te gaan met de belastingmaatregelen van het kabinet.

Krol uitte eerder zijn verontwaardiging over een andere uitspraak van Samsom: “Samsom beweert dat ik ouderen een 13de maand zou hebben beloofd. Dat is een leugen. Laat hij aantonen waar en wanneer. Kan hij dat niet, dan excuus”, aldus het Tweede Kamerlid van 50PLUS.

Debat op 2 is een journalistiek discussieprogramma dat wekelijks live wordt uitgezonden vanuit het Geldmuseum in Utrecht. Het programma begint om 21.15 uur op Nederland 2.

“De ouderen lijken de eindjes niet meer aan elkaar te kunnen knopen. Hun koopkracht neemt af, van de opgebouwde pensioenen blijft soms nog maar weinig over en voor de benodigde zorg moeten ze steeds meer zelf bijdragen. Het wekt grote onrust en woede onder oudere Nederlanders”, zeggen de programmamakers van Debat op 2.

Zij vervolgen: “Worden de ouderen te hard gepakt? Heeft het kabinet Rutte II te weinig rekening met hun gehouden? De huidige crisis treft iedereen. Maar zijn vooral oudere mensen de klos? Of klagen ze te veel en moeten ook zij in deze economisch zware tijden lijden? Of hebben de gevestigde partijen de ouderen te lang links laten liggen? En hoe denkt 50PLUS de problemen aan te pakken?”

De live uitzending is gratis bij te wonen. Hoewel het publiek niet altijd de kans krijgt mee te debatteren, is er wel de gelegenheid om na de uitzending te spreken met deskundigen en andere betrokkenen. Mensen die belangstelling hebben, kunnen hun gegevens mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De uitzending heeft plaats in het AKN-gebouw te Hilversum. Het is mogelijk om gratis in de parkeergarage te parkeren. Alleen mensen wier aanmelding wordt beantwoord met een uitnodigingsmail hebben een plek in het publiek.


 
Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma

Inschrijven nieuwsbrief