Zandloper Tijd Foto SXC

Politieke invloed van 50PLUS is een kwestie van tijd. Dat zegt Peter Kanne, opiniepeiler bij TNS NIPO, in een artikel in De Volkskrant. Kanne zegt ook dat het waarderingscijfer van 6,5 dat politiek leider Henk Krol onder vijftigplussers scoort, uitzonderlijk hoog is.


De Volkskrant van zaterdag 23 februari besteedt op twee pagina’s aandacht aan de opmerkelijke opmars van 50PLUS in de peilingen en de rol van Henk Krol daarin. 'De Krol-factor' is de titel van het artikel, geschreven door Maartje Bakker, die op pad ging met de leider van 50PLUS.

Bakker schrijft onder meer dat Jan Nagel, medeoprichter van 50PLUS, er in geslaagd lijkt te zijn met Krol de juiste man naar voren te schuiven. Bij TNS NIPO wees de laatste peiling op 24 Tweede Kamerzetels voor 50PLUS. Bij Peil.nl haalt de partij 16 zetels en in de laatste Politieke Barometer van Ipsos Synovate komt 50PLUS op 17 zetels. De partij heeft nu twee zetels in de Tweede Kamer.

De lijst met maatregelen die ouderen direct in hun portemonnee raken is lang schrijft, Maartje Bakker in De Volkskrant. “Het kabinet, in combinatie met de noodlijdende pensioenfondsen, geeft Krol zo een voorzet voor open doel.” Daarop aansluitend zegt Peter Kanne van TNS NIPO: “Maar die kopt hij dan ook wel voortreffelijk binnen.”

Zie voor het hele artikel de Volkskrant van zaterdag 23 februari.

Henk Krol komt dezelfde zaterdag ook uitgebreid aan het woord in NRC Handelsblad. Daarin zegt hij onder meer: „De crisis wordt nu te gemakkelijk afgewikkeld op een hele grote groep die niet naar Den Haag kan komen om te protesteren, die niet meer kan staken.”

Krol merkt ook op: „Ik ben geen populist, maar ik wil wel de onvrede een stem geven. Je kunt geen radio of tv meer aanzetten of het gaat over ouderen. Mijn woorden wakkeren hun angst misschien een beetje aan, maar dat is niet de bedoeling. Het gaat erom mensen wakker te schudden. Politici te laten zien dat ze een grote groep generiek opzij hebben geduwd. Dat is denk ik wel gelukt. Alles wat ik in mijn leven heb bereikt, is begonnen met aandacht.”

Het gehele interview staat op pagina 6-7 van NRC Handelsblad van zaterdag 23 februari.

 


Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma

Inschrijven nieuwsbrief