Willem Holthuizen

“Van een one issuepartij is bij 50PLUS geen sprake. Wij zijn een normale, brede politieke beweging. Onze aanhangers hebben een hoge gemiddelde leeftijd, maar er zitten ook jongeren bij.” Dat zegt voorzitter Willem Holthuizen in het Haarlems Dagblad.


Holthuizen merkt in het artikel op dat 50PLUS een algemene politieke partij is die het accent legt op de aandacht voor ouderen. “Zoals het CDA een algemene partij is die het accent legt op de christelijke geloofsleer. Aan een tweedeling van jong tegenover oud doen wij niet. Wij willen een partij zijn die het algemeen belang dient en dat ook blijft doen.”

Holthuizen was al negen jaar met pensioen toen hij in november 2012 op 74-jarige leeftijd voorzitter werd van 50PLUS, als opvolger van partij-oprichter Jan Nagel, die nu lid is van de Eerste Kamer.

“Dat was helemaal niet de bedoeling zegt hij in het Haarlems Dagblad van 7 maart. Holthuizen was donateur van 50PLUS toen hij de vraag kreeg actief te willen meedoen. “En dan vind je jezelf ineens terug op lijst van 50PLUS voor de provinciale verkiezingen.” Hij werd statenlid in Noord-Holland. Vervolgens kreeg hij de vraag om zich kandidaat te stellen voor het partijvoorzitterschap.

De partijvoorzitter van 50PLUS woont in Heemstede. Hij is oud-burgemeester van Delden en Bussum. Eerder zat hij voor de VVD al in provinciale staten.

Een extra motivatie voor zijn inzet voor 50PLUS vindt Willem Holthuizen “de afkalving van sociaal Nederland waartoe de grote politieke partijen besluiten”. Dat kan je niet maken, vindt hij.

Als voorzitter geeft Willem Holthuizen leiding aan het verder optuigen van 50PLUS. Daarbij wordt hij, zegt hij, gesteund door een sterk bestuur met veel kwaliteiten. Dat bestuur heeft onlangs een plan de campagne gemaakt om 50PLUS als nieuwe partij organisatorisch een goed fundament te geven.

Met behulp van tientallen vrijwilligers wordt de nieuwe partij op poten gezet, zegt Holthuizen in het Haarlems Dagblad. 50PLUS heeft twaalf provinciale afdelingen. Door per provincie een afdeling tot stand te brengen, krijgt de organisatie van 50PLUS een eigen structuur. Er wordt aan gedacht leden die talenten hebben, een kadervorming te geven waarin ze worden klaargestoomd voor een verscheidenheid aan functies binnen de partij.

Op zaterdag 6 april houdt 50PLUS in Utrecht haar Algemene Ledenvergadering.Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma

Inschrijven nieuwsbrief