Op donderdag 20 februari zouden de 50PLUS-Kamerleden Henk Krol en Léonie Sazias een bezoek brengen aan Assen. Zij wilden komen praten met en luisteren naar leden van 50PLUS en andere geïnteresseerden uit de noordelijke provincies.

 

Helaas moet deze bijeenkomst – die gehouden zou worden in de kantine van voetbalclub Achilles 1894 op sportpark Marsdijk – worden afgezegd wegens onvoorziene politieke ontwikkelingen in Den Haag.

De bijeenkomst in Assen kan niet doorgaan omdat in de Tweede Kamer een spoeddebat plaatsvindt over het afblazen van de marinierskazerne in Vlissingen. Voor 50PLUS is dit een belangrijk onderwerp, mede omdat 50PLUS vertegenwoordigd is in de gemeenteraad van Vlissingen en in die plaats zelfs een wethouder heeft. De aanwezigheid van fractievoorzitter Henk Krol en de overige Kamerleden bij het debat is daarom vereist!

50PLUS betreurt het feit dat de bijeenkomst in Assen op 20 februari op het laatste moment moet worden geannuleerd. Wij bieden daarvoor onze welgemeende excuses aan. Het goede nieuws is dat al wel een nieuwe datum bekend is: Henk Krol komt nu op maandag 6 april naar Assen. Zelfde tijd (19.30 uur), zelfde locatie.


Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma