Na alle commotie van de afgelopen tijd kijkt het bestuur van 50PLUS Drenthe enthousiast en optimistisch vooruit.

Heel blij zijn we, dat het ledenaantal in Drenthe het afgelopen jaar niet dramatisch is gedaald en kunnen wij dus concluderen dat we erg trouwe leden hebben. 

Daaruit blijkt volgens ons ook, dat onze gemeenteraadsleden in Emmen en Assen het goed doen. Regelmatig komen ze positief op voor de ouderen, waardoor de politiek zo langzamerhand rekening met ons gaat houden.

  • Omdat onze penningmeester zijn liefde in Thailand heeft gevonden is onze secretaris Martin Hornis bereid om deze functie over te nemen. De functie van secretaris zal worden vervuld door Connie Venneman.
  • Gezien het vertrek van onze penningmeester zijn we op zoek naar aanvulling van ons bestuur . Het provinciaal bestuur vergadert maximaal 6 x per jaar, dus heel zwaar is deze functie niet. Informatie bij : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Hoewel het nog 2 jaar duurt zijn we nu al op zoek naar leden, die de verkiezingscommissie zouden willen vormen (3 personen).   Hiervoor kunt u zich aanmelden bij : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Onze 3 raadsleden in Assen zouden graag een aantal (fractie-)ondersteuners  willen uitnodigen om hen te helpen en eventueel kandidaat voor 50PLUS te zijn. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Wilt u bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen één van onze kandidaten zijn? Dan moet u minstens 1 jaar 50PLUS lid zijn en in de gemeente wonen. Het is dus goed om (mocht u een goede kandidaat “spotten”) hem of haar dan nu lid te laten worden! 
  • In 2020 besluit het provinciaal bestuur of we naast in Emmen en Assen ook nog in een andere plaats actief willen worden. Mocht u dat in uw woonplaats willen proberen, dan graag tijdig aangeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Onze Webmaster heeft aangegeven te stoppen. Mocht u dit willen doen, dan kunt u zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1 augustus 2020 kiezen wij digitaal een nieuw Hoofdbestuur.                 Mocht u het lastig vinden digitaal te gaan stemmen, dan helpen we u graag : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 0591 626 524


Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma