50PLUS heeft een nieuwe lijsttrekker: Liane den HaanOp zaterdag 28 novenber zal Diane den Haan toch naar Drenthe komen. 

In het programma van " Cassata" bij RTV Drenthe (12.00 tot 14.00 uur )zal zij duidelijk maken wat Drenthe kan verwachten van 50PLUS als het verkiezingsprogramma in de jaarvergadering wordt bekrachtigd.

Want is de eenzaamheid bij ons op het Drentse land niet soms enorm schrijnend.                                                                    Vele ouderen zouden  graag samen gaan wonen, want dat heeft voor hen zoveel voordelen bijvoorbeeld alleen worden ze dan gestraft met een korting op de AOW. Voordelen zouden zijn: de ontspanning op de huizenmarkt , geen huursubsidie meer voor huurhuizen, tegengaan van eenzaamheid en zorg voor elkaar.

Dit en nog veel andere punten zullen zeker aan de orde komen

 

 


Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma