Wachten op een telefoontje - Foto: Sabine van Erp (Pixabay)Veel ouderen verwachten dit jaar met kerst alleen te zijn. Helaas kon het kabinet tijdens de persconferentie van 17 november geen duidelijkheid geven of die vrees ook werkelijkheid wordt.                                                        50PLUS wil niet dat ouderen zich alleen voelen deze kerst.

Wie wel alleen is, kan zich aanmelden voor een telefoongesprek op een van de kerstdagen.

“Elk jaar zijn er oudere mensen die alleen zijn met kerst en dat is heel verdrietig”, zegt lijsttrekker Liane den Haan.         “En dit jaar zien nog veel meer mensen op tegen kerst. Ruim vier op de tien ouderen verwacht dat ze deze kerstdagen alleen doorbrengen.”

Zo snel mogelijk duidelijkheid

“We hopen dat het kabinet zo snel mogelijk duidelijkheid kan geven hoe we kerst dit jaar kunnen vieren”, vervolgt Liane. “Kunnen mensen hun kinderen en kleinkinderen eindelijk weer zien? Dat zou voor veel mensen een enorme opluchting zijn.”

50PLUS-kerstactie

Helaas zijn er ook oudere mensen die geen familie of vrienden (meer) hebben om kerst mee te vieren. Voor die ouderen wil 50PLUS dit jaar iets doen. Bent u alleen met kerst? Dan kunt u zich bij 50PLUS aanmelden via https://www.50pluspartij.nl/actueel/4362-kerst-kerstmis-ouderen-50plus-kerstactie                                                             Wij zorgen er dan voor dat u op eerste of tweede kerstdag wordt gebeld. Bovendien brengen we de eerste vijftig mensen die zich aanmelden een kerststukje.

Klein gebaar, groot verschil

Lijsttrekker Liane den Haan roept ook iedereen op om naar anderen om te kijken: “Ken je iemand bij jou in de wijk die veel alleen is? Stuur een kaartje of bel even aan. Een klein gebaar kan een groot verschil maken in deze lastige, donkere dagen.”

 

 

 


Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma