In Memoriam

Theo Hoppenbrouwers (26 mei 1961 – 30 april 2021)

Theo raadszaal

Op 28 en 29 april nog volop aan het vergaderen tijdens de laatste raadsvergadering voor het mei reces van de gemeente Eindhoven en op 30 april het bericht dat Theo Hoppenbrouwers zeer plotseling is overleden.

Nadat Theo zijn winkel in teken- en schildersmaterialen (Hoppenbrouwers Tekenen & Schilderen) heeft verkocht, heeft hij zich vanaf 2018 actief ingezet als commissielid voor 50PLUS Eindhoven. In april 2020 is hij, naast Ruud van Acquoij (50PLUS Eindhoven), aangesteld als raadslid namens 50PLUS in de gemeente Eindhoven. Theo was in deze periode het eerste raadslid dat tijdens de coronapandemie digitaal is geïnstalleerd. Als raadslid heeft Theo zich vol overgave gestort op het raadswerk; tijdens corona een moeilijke taak, maar Theo ging ervoor!

Wonen, ruimtelijke ordening, cultuur, detailhandel en mobiliteit zijn o.a. onderwerpen waarvoor Theo zich hard maakte in Eindhoven. Bouwen aan het Eindhovens kanaal, het zebrapad bij de Herman Gorterlaan, zaken die aan bod komen in de raadswerkgroep Omgevingswet en woonwagenzaken waar hij lid van was, allemaal dingen waar Theo zich met hart en ziel voor heeft ingezet.

Tijdens raadsvergaderingen verbaasde Theo zich over de lange debatten. Zelf gebruikte Theo liever niet meer woorden dan noodzakelijk. Voor hem moest het altijd gaan over de inhoud. Hij was zeer begaan met de (zíj́n) stad en haar inwoners.

Regelmatig kon je Theo dan ook zien wandelen in de binnenstad. En een enkele keer kon je hem zelfs op zijn fiets zien rijden.

Wij kennen Theo als een zeer betrokken mens, een Bourgondiër in hart en nieren. Na de fractievergaderingen van 50PLUS Eindhoven was hij vaak nog samen met de andere fractieleden te vinden op het terras van Stads Bar&Foods aan de Paradijslaan in Eindhoven. Onder het genot van een lekker pilsje in informele setting nog even napraten.

Thuis, of samen met vrienden, kon hij ook enorm genieten van een goed glas whisky.

We wensen iedereen die zich op een of andere manier betrokken voelt bij Theo heel veel sterkte met dit grote gemis.

Wij, fractie en bestuur 50PLUS Eindhoven, zullen Theo enorm missen.

Ruud van Acquoij (fractievoorzitter)

Bep van de Wiel (commissielid)

Piet der Kinderen (commissie- en bestuurslid)

Anne-Meta Hutten (secretarieel fractieondersteuner)

Harrie van Acquoij (voorzitter bestuur a.i.)

Anita van Hoecke (algemeen bestuurslid)