Op 2 juli is Toine Manders van start gegaan als Member of the European Parliament (MEP) voor 50PLUS.

Geert Dales en Toine Manders voor het Europees Parlement in Straatsburg

Op dinsdag 2 juli is Toine Manders van start gegaan als Member of the European Parliament (MEP). Het is voor het eerst dat 50PLUS in het Europees Parlement is vertegenwoordigd, reden voor partijvoorzitter Geert Dales om naar Straatsburg af te reizen en Toine te vergezellen bij zijn eerste stappen als 50PLUS MEP (foto boven).

Een voorsprong

“Dat Toine Manders al eerder Europarlementariër was – voor de VVD – was goed te merken”, constateerde Geert Dales. “Op iedere gang en hoek van het gebouw ontmoette hij oude bekenden, die verheugd waren hem terug te zien.” Dat hij er de weg kent maakt zijn entree als 50PLUS-parlementslid een stuk makkelijker, stelt de partijvoorzitter. “ Met meer dan zevenhonderd collega’s is het voor nieuwelingen lastig meteen de weg te vinden en de procedures te doorgronden. Toines kennis van zaken geeft hem direct een voorsprong en dat vertaalt zich in een serieus te nemen positie in de grote EVP-fractie waar 50PLUS zich bij heeft aangesloten.”

Bij het vuur zitten

“De komst van 50PLUS in het Europees Parlement geeft onze partij een fantastische kans onze idealen en belangen Europees te bevorderen en te verdedigen”, zegt Toine Manders. “Steeds vaker grijpt de Europese Unie in in nationale beleidskwesties en regelgeving. Het is van belang dat we zelf bij het vuur zitten.”

Toine Manders op zijn kantoor in Straatsburg

Groot enthousiasme

Toine Manders is met groot enthousiasme aan zijn nieuwe missie begonnen. Partijvoorzitter Geert Dales is verheugd een routinier in het EP te hebben. “Ik zie nu zelf hoe makkelijk Toine zich hier beweegt en overal entree heeft. Hij kan vanaf de eerste dag volop aan de bak. Ik heb kennisgemaakt met een aantal van zijn nieuwe collega’s en medewerkers en ben heel optimistisch dat onze Europarlementariër van zijn verblijf in Straatsburg en Brussel een groot succes gaat maken”.

Succesvolle campagne

Naast de partijvoorzitter was ook Toines echtgenote Jacqueline van de partij. Mede door het enthousiasme van haar en de andere familieleden verliep de verkiezingscampagne succesvol, reden genoeg voor het kersverse EP-lid en de partijvoorzitter van 50PLUS om er aan de vooravond van de installatie het glas op te heffen.

► ‘De menselijke maat moet terug in Europa’

© 2 juli 2019