2 sept.2019

Vacature: Fractiemedewerker (10 uur per week) 

Wie zoeken wij?

Per direct zoekt onze 50-PLUS Fractie een medewerker met affiniteit voor politiek in het algemeen en ouderenbelangen in het bijzonder. Een doener die in staat is om de veelheid aan dossiers, overleggen en afspraken te bewaken. 

Je biedt politieke, inhoudelijke en praktische ondersteuning aan het statenlid en de commissiewoordvoerder en volgt de (politieke) actualiteit. 

We verwachten van de fractiemedewerker niet dat deze direct alle facetten van het politieke werk beheerst, maar wel dat hij of zij zich snel wil ontwikkelen.

 

Taken

Het maken en lezen van moties, amendementen, schriftelijke vragen, commissiestukken en initiatiefvoorstellen; research, archivering, agendabeheer, beantwoording e-mails en telefoontjes; het onderhouden van contacten met griffie en andere fracties en het organiseren van eventuele werkbezoeken. 

Wat vragen wij? 

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
  • Uitstekende vaardigheden met Microsoft Office (Outlook, Word en Excel)
  • Een echte teamspeler die goed in staat is zelfstandig te werken
  • Gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen in de provincie Groningen
  • Iemand die net zo flexibel is in werktijden als wij zijn.

Wat bieden wij? 

  • Een functie voor 10 uur per week op het provinciehuis van Groningen. Dit kan flexibel ingevuld worden door b.v. 2 keer 5 uur per week. 
  • Een salaris tussen € 2050,- en € 3000,- bruto per maand, op basis van 32 uur/week, afhankelijk van opleiding en ervaring. 
  • Ingangsdatum in overleg, bij voorkeur zo spoedig mogelijk. 

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan je CV en motivatiebrief in PDF bijlage - voor vrijdag 20 september naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Johan ten Hoove.

Binnen 1 werkdag krijg je een ontvangstbevestiging.

De gesprekken vinden plaats in de week van 23 t/m 27 september. Voor nadere informatie over de vacature, de procedure of wanneer je na één werkdag geen ontvangstbevestiging ontvangen hebt, kun je contact opnemen met Johan ten Hoove (statenlid) via 06 10061800.