Marcel Bruins testAdviseur van het Bestuur

Ik ben geboren in 1951 in Hengelo. Verhuisde naar Appingedam, Enschede en Weert en woon vanaf 1997 in Gelderland. Een andere baan betekende verhuizen; zo was ik automonteur, operator, wachtchef, verkoper en accountmanager ICT en als zelfstandig ondernemer runde ik samen met mijn vrouw van 1997 tot 2011 een computerwinkel in Ede (Vobis en Vi-computer).
In mijn vrije tijd richtte ik in die tijd twee computerclubs op: in 1981 de P2000 en in 1989 de IBM OS/2.

In 2012 startte ik bij De Zonnebloem afdeling Doorwerth als bestuurslid Activiteiten, later als vrijwilliger. Ook werd ik toen vrijwilliger voor de Hulpdienst voor Elkaar Renkum.

Ik heb altijd veel belangstelling gehad voor de politieke ontwikkelingen, zowel landelijk als lokaal. Daarom sloot ik me in 2013 aan bij GemeenteBelangen Renkum als fractielid en in 2017 werd ik bestuurslid.

In 2012 ging ik als lid van 50PLUS aan de slag als secretaris en webmaster in het Gelders bestuur, totdat ik in maart 2015 gekozen werd als Statenlid voor 50PLUS in de Provinciale Staten van Gelderland en adviserend lid Euregioraad Gronau.
Als fractievoorzitter ben ik adviseur van het bestuur. De Statenfractie en het bestuur hebben de intentie uitgesproken om met elkaar niet alleen de belangen van de eigen leden, maar ook die van alle Gelderlanders te behartigen.