Logo 50plusGLDEibergen, 7 september 2019

Op zaterdag 28 september houdt 50PLUS Gelderland haar Provinciale Algemene Vergadering in het gebouw ’t Hert in Nijmegen.

Naast een aantal bestuurlijke zaken zal de verkiezing van nieuwe bestuursleden en het afscheid van onze voorzitter, Wim van Haaster, op de agenda staan.
Tevens wil het bestuur van 50PLUS Gelderland de leden informeren over plannen om de leden meer te betrekken bij de bestuurlijke en politieke activiteiten bij 50PLUS Gelderland.
Wij hopen dat u 28 september aanwezig bent. Indien u zich nog niet heeft aangemeld wilt u dit dan alsnog doen?

Agenda

10.00 uur Ontvangst en koffie, einde 14.00 uur

10.30 uur Welkom en opening vergadering door de interim voorzitter  

1. Notulen ledenvergadering 1 september 2018
2. Mededelingen en ingekomen stukken
3. Financiële verantwoording 2018
4. Plannen bestuur 2020
5. Verkiezing nieuwe bestuursleden
6. Pauze, koffie en broodje
7. Impressie 50PLUS in de Provinciale Staten, Gelderse Waterschappen en Gemeenten
8. Rondvraag
9. Afsluiting door de voorzitter

Verkiezingen

Tijdens deze vergadering zal er een aantal nieuwe bestuursleden worden gekozen.
De leden die zich hebben aangemeld en door 50PLUS Gelderland worden voorgedragen zijn:

Kandidaat voorzitter
1. Jan Zoetelief (Bemmel)

Kandidaat algemeen bestuurslid
1. Jeroen Flantua (Lunteren)
2. Michaël van Hoogstraaten (Groesbeek)
3. Will Reichgelt (Nijmegen)

Wilt u (in verband met de planning) vóór 25 september 2019 aan ons doorgeven of u aanwezig bent bij deze ledenvergadering? (per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of anders per telefoon 06-30469537)
Indien u zich al heeft aangemeld, dan is dit niet meer nodig.

Vergaderlocatie

Multifunctioneel centrum ’t Hert
Thijmstraat 40
6531 CS Nijmegen

Bereikbaar met openbaar vervoer:
Vanaf Centraal Station Nijmegen, lijn 1 (CONNEXXION), eerste halte vanaf station.

Contact

Indien u vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de interim voorzitter Henk van Elst, mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen 06-25082401.
U kunt ook een mail zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,

Namens het Bestuur 50PLUS Gelderland,

Nelleke de Jong
Secretaris

 

De vier kandidaten stellen zich voor

Jan Zoetelief (kandidaat voorzitter)

Voor sommigen ben ik nog bekend als voormalig bestuurslid in Gelderland, landelijke voorzitter en wethouder van Nijmegen. In deze periode, soms tumultueus, heb ik een bijdrage mogen leveren aan de groei en ontwikkeling van de partij.
Nu vraagt het politieke krachtenveld een bestuur en voorzitter in Gelderland met een nieuw elan. Een bestuur dat de kaders biedt en steun is voor onze politieke werkers in de Provinciale Staten, Waterschappen en Gemeenten.

Ik wil op basis van mijn ervaring en politieke inzicht graag uw nieuwe voorzitter zijn. Er staat ons veel te doen. Ik wil graag met u kennis maken en het debat voeren.

Naast eerder vermelde bestuurlijke ervaring wens ik 50PLUS toe een democratische partij te zijn, die actief leden aantrekt, die er zowel is voor onze ouderen, als voor iedereen. Een menselijke partij, met fatsoen en waardigheid die strijdt voor een rechtvaardige en innovatieve maatschappij, waar ieder zijn plaats heeft en zijn of haar waardigheid behoudt.

Jan Zoetelief

 

Jeroen Flantua (kandidaat algemeen bestuurslid)

Mijn naam is Jeroen Flantua, gehuwd en trotse vader van 3 kinderen. Ik ben 53 jaar geleden geboren in Utrecht en vervolgens getogen in Holten. Eind jaren tachtig ben ik in de gemeente Ede komen wonen vanwege mijn baan en inmiddels woon ik al weer 17 jaar in het mooie dorp Lunteren (gem. Ede).

Jarenlang was ik werkzaam bij de Rabobank als ICT-medewerker. Later heb ik als zelfstandig ondernemer een ICT bedrijf gehad.

Op dit moment ben ik niet meer werkzaam. Ik spendeer mijn tijd aan mijn gezin en mijn hobby’s. Ik schilder veel en volg hier ook diverse cursussen in.
Ik heb genoeg tijd om mij in te zetten voor 50PLUS en dat wil ik graag doen binnen het bestuur, maar straks hopelijk ook met een partij 50PLUS in de gemeente Ede.

 

Michaël van Hoogstraaten (kandidaat algemeen bestuurslid)

Beste 50PLUS aanhangers,

Graag stel ik me via deze weg voor; ik ben Michaël van Hoogstraaten, reeds enige tijd lid van 50PLUS. Sinds oktober 1988 ben ik, als geboren Nijmegenaar, woonachtig in Groesbeek. Ik ben bijna 25 jaar getrouwd geweest waaruit 3 kinderen zijn voortgekomen, twee dochters (20 & 18) en een zoon (bijna 16). In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de dienstverlening binnen het openbaar vervoer.

Sedert 1998/1999 ben ik actief in de (plaatselijke) politiek. Politiek zit in mijn bloed en ben dan ook supergelukkig met de voordracht door het bestuur. Na een periode van overdenking heb ik gereageerd op de uitvraag van het bestuur om bestuursleden te werven. Ik heb gesolliciteerd en mijn CV aan het bestuur verstrekt. Na een gesprek met de kandidatencommissie/selectiecommissie, is de huidige voordracht voortgevloeid. Ik heb er dan ook zin in!

Voor het lidmaatschap/overstap van/naar 50PLUS ben ik jaren lid geweest van het CDA. Politiek gezien ben ik wellicht conservatief-liberaal doch erg sociaal geaard. Ik heb in het interim bestuur gezeten van het CDA om de fusie van de diverse afdelingen goed te laten verlopen bij de herindeling van de gemeente Groesbeek met de polder gemeentes tot 1 CDA afdeling Berg en Dal.

Na enige tijd kwam ik er achter dat 50PLUS steeds meer aansloot bij mijn gedachtegoed. Ook bij verkiezingswijzers kwam 50PLUS steeds meer uit de resultaten als nummer 1 naar voren. Vandaar dat ik enige tijd geleden het tijd vond voor een overstap.

50PLUS timmert reeds enige tijd aan de weg naar een stabiele partij waar men rekening mee zal gaan moeten houden. Desalniettemin zal de partij nu moeten gaan werken, en doorbouwen, aan een bredere partij welke serieus kandidaat gaat worden voor coalities. 50PLUS zal meer naar buiten moeten treden als volwaardige partij met aansprekende issues, zonder de standaard te verliezen. Wij hebben ook ideeën over klimaat en hedendaagse vraagstukken.

Voor wat betreft mijn vrijetijdsbesteding(en) ben ik graag bezig met mijn honden, ben een enorme hondenliefhebber. Ook voetbal (N.E.C.) en wandelingen in onze mooie bosrijke omgeving zijn bezigheden. Voorts heeft de stichting kinderdroomwens (www.kinderdroomwens.nl) een zeer warm plaatsje in mijn hart.

Ik hoop op een mooie langdurige samenwerking binnen onze partij. Graag tot gauw ziens of aan de telefoon!

Met vriendelijke groet,
Michaël van Hoogstraaten
kandidaat bestuurslid

 

Will Reichgelt (kandidaat algemeen bestuurslid)

Ik ben geboren in Nijmegen in 1948.
Tot mijn pensioen was ik directeur van een brede welzijnsinstelling. Daar werkte ik o.m. met ouderenorganisaties aan de verbetering van wonen, welzijn, zorg en cultuur.

Deze ervaring zet ik graag in voor de 50PLUS partij omdat dit de partij is, die meer evenwicht in de politieke verhoudingen kan brengen, zodat de belangen van 50-plussers meer tot hun recht komen.

Sinds de laatste verkiezingen voor de gemeenteraad Nijmegen, ben ik fractievolger voor de 50PLUS fractie Nijmegen voor de beleidsterreinen “economie en toerisme”, “onderwijs”, “wonen en stedelijke ontwikkeling”, “cultuur en cultureel erfgoed” en ben ik lid van de commissie grondexploitatie.