KronenkampVrijdagmiddag 11 oktober jongstleden heeft ons AB lid in Waterschap Rijn & IJssel, Nelleke de Jong, de opening van het Natuurpark Kronenkamp in Neede bijgewoond.

De burgemeester van Berkelland, de dijkgraaf van Waterschap Rijn & IJssel en de gedeputeerde van de Provincie Gelderland hebben gezamenlijk de drie openingshandelingen verricht.

Voorheen was hier een rioolwaterzuivering in bedrijf, maar sinds 2003 niet meer actief. Met subsidie uit diverse hoeken en inzet van veel vrijwilligers werd het complex omgevormd tot een geweldig geheel.

Een aantal actieve mensen opperden een plan deze gebouwen te willen gebruiken als ontmoetingsruimte waarin o.a. een vleermuizen expertiseruimte is gevestigd. Ook is het de bedoeling hierin een 360 graden theater voor kunst en cultuur te realiseren. De prachtige locatie is bestemd voor ontmoeten, beleven, sociaal culturele activiteiten, exposeren en educatie.

Het park wordt energieneutraal; verwarming gaat plaatsvinden door een warmtepomp en met de zon meedraaiende zonnepanelen. Een gasaansluiting is niet aanwezig. Tevens is er een eigen waterzuivering, door middel van een helofytenfilter.

Het project draagt de naam: “Natuurpark Kronenkamp”.