regenboogIn het laatste deel van onze drieluik over hoe de fractie van 50PLUS Gelderland de “corona tijd” ervaart komen Chrétien Mali en Hanneke ten Brinke aan het woord.

Chrétien:

Naast mijn werk voor 50PLUS werk ik ook bij een netbeheerder. En dat is vooral wennen aan de nieuwe situatie. Vanuit huis werken is op zich niet erg, maar ik mis het persoonlijke contact. Overleggen via Skype of andere diensten is toch heel anders.
Daarnaast mis ik ook wel structuur. Normaal ga ik geregeld naar de sportschool of het zwembad. Het thuissporten zit nog niet helemaal in mijn systeem.

Mijn moeder van 83 kwam nog even langs om te eten en de verjaardag van mijn dochter te vieren. We hebben haar uitgelegd hoe Facetime werkt, want misschien kunnen we elkaar een tijdje niet “live” zien. Dat hakt er, eerlijk gezegd, wel in. We zijn mensen en als zodanig hebben we elkaar nodig. Afstand bewaren klinkt zo wreed, maar is wel het beste om te doen. Samen komen we hier doorheen!

Hanneke:

Ik was al vroeg op pad. Het was rustig op straat en druk in de supermarkt. Voor de zekerheid maakte ik de handgreep van mijn winkelkar schoon, hield afstand en praatte niet teveel. Social distancing! De kassamedewerkers zijn net als veel producten inmiddels ook in plastic verpakt.

Dagelijks wandelen mijn man en ik in een ander bos. Wat dat betreft zijn we bevoorrecht in het oosten van het land. Verder bieden de huisbibliotheek, de pc en de tv de nodige afleiding. En in de tuin wordt het inmiddels voorjaar met gele narcissen en een krentenboom die als een bruid in het wit staat te stralen!

Tot zover een inkijkje in het leven van de fractieleden. Inmiddels vergadert de fractie digitaal en worden de Statenvergaderingen weer opgestart.

Blijf thuis, blijf gezond en houd vol!