Corrie van Brenk: Pensioenkortingen betekenen politieke zelfmoord

Corrie vn Brenk 900 Adr

Welnee, pensioenkortingen aan het eind van het jaar, dat gaat helemaal niet gebeuren. Als de regeringspartijen politieke zelfmoord willen plegen, moeten ze net voor de verkiezingen pensioenen gaan korten.

Dat zegt Corrie van Brenk, fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer, in een interview in het AD. Volgens de verslaggever kan 50PLUS enorm scoren met de pensioendiscussie omdat er eind dit jaar wederom kortingen dreigen. Maar volgens Van Brenk hebben de politieke partijen tegen die tijd wel weer wat bedacht. Ze voegt eraan toe: “Maar na de verkiezingen ligt alles weer open. Dat pensioenakkoord, daar zijn we uitermate kritisch op en tegelijk willen we ook meedenken over hoe het beter kan.”

Een nieuw bestuur, onder leiding van oprichter Jan Nagel en andere partijtoppers als Van Brenk, moet nu proberen het vertrouwen van de kiezer terug te winnen, constateert het AD. Volgens Van Brenk kunnen veel mensen het onderscheid niet maken tussen de commotie binnen de vereniging en het uitstekende politieke werk dat ook is verricht. “De debatten, moties en voorstellen zijn gewoon doorgegaan. Maar in de media zag je alleen het beeld dat mensen elkaar voor rotte vis uitmaakten.” Ze zegt: “Het had allemaal niet zover hoeven komen als we een voorzitter hadden gehad die gewoon geluisterd had naar interne kritiek en zijn leven had gebeterd. Dan had hij (Geert Dales) niet weg gehoeven.”

Corrie van Brenk is nog steeds boos op haar voorganger Henk Krol: “Dat is niet veranderd. Henk heeft zijn achterban gewoon verloochend. Hij is gekozen door de stemmers van 50PLUS, die stemden op het programma van 50PLUS. Toen is hij met zijn Kamerzetel weggelopen naar een lege huls. Natuurlijk heeft hij ons belazerd en ik zie nu ook wat Kamerlid Femke Merel van Kooten, die zich bij Krol aansloot, is overkomen. Ik denk dan: dat is Henk.” Een lijmpoging met Krol zit er volgens haar niet in? ,,Nee joh, hou op man!!! Nee, nee, nee…”

Klik HIER om het hele artikel in het AD te lezen.

Op de foto Corrie van Brenk. (Foto 50PLUS/Adri van Esch).