Journalist Cees Grimbergen laat zijn licht schijnen op het pensioenakkoord. “In de pensioensector dansen ze nu op tafel.” Corrie van Brenk in gesprek met verschillende pensioendeskundigen.

Cees Grimbergen en Corrie van Brenk

In een serie video’s praat fractievoorzitter Corrie van Brenk met pensioendeskundigen en -activisten over het pensioenakkoord. In de eerste aflevering van deze reeks is de hoofdrol weggelegd voor MAX-journalist Cees Grimbergen. Grimbergen maakte de veelbesproken televisieserie Zwarte Zwanen over de pensioenindustrie. Tegenover Corrie laat hij zijn kritisch licht schijnen op het pensioenakkoord, ‘geheimzinnigheid rond andermans geld’ en meer.

“Het pensioenakkoord is ook goed”, zegt Grimbergen. “Goed voor de sector. Ze dansen daar op de tafels…” Het is duidelijk: we hebben David nodig om Goliath te verslaan! Bekijk hieronder het twee minuten lange intro van het gesprek dat Corrie met Cees had. En daaronder het complete gesprek van ruim 23 minuten.

Cas Tuyn

Onder het gesprek met Cees Grimbergen vindt u een gesprek van Corrie van Brenk met Cas Tuyn (korte en lange versie). Cas is fervent actievoerder van het comité ‘Stop de pensioenroof’. 

Han de Jong en Manus van Oosterum

Vervolgens kunt u de interviews die fractievoorzitter Corrie van Brenk had met Han de Jong (intro en complete gesprek) en Manus van Oosterum bekijken en beluisteren. Han de Jong is oud-hoofdeconoom van ABN AMRO en Manus van Oosterum is medeoprichter en voorzitter van Coöperatie EBCC, Employee Benefits Competence Centre.

Wilt u in actie komen voor behoud van uw pensioen? Ga dan naar de actiewebsite van 50PLUS en teken de petitie! Klik hier

Cas Tuyn

Han de Jong

Manus van Oosterum


© 11 september 2020