50PLUS doet woensdag voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Leeuwarden. De kandidatenlijst is  vastgesteld nadat de kandidaten eerder waren voorgesteld aan de leden tijdens een ledenraadpleging waar ook het verkiezingsprogramma op de agenda stond. Als lijsttrekker is gekozen Martin van Mourik uit Leeuwarden.

 

Kilk HIER voor het verkiezingsprogramma van 50PLUS Leeuwarden

In de gemeente Leeuwarden stemden in maart 2.117 Leeuwarders op 50PLUS. Bij de gemeenteraadsverkiezingen te Leeuwarden in 2013 was dat goed geweest voor 2 zetels en daar gaat de partij zeker weer voor!

De kandidatenlijst bestaat uit vijf personen afkomstig uit de stad en de omliggende dorpen behorende bij de gemeente Leeuwarden. Lijsttrekker Martin van Mourik vindt het een eer om namens 50PLUS de lijst aan te mogen voeren en om de belangen van ouderen te behartigen: "Alle andere partijen laten de mensen boven de 50 jaar ernstig in de steek, daar wil ik verandering in brengen."
Van Mourik was voorheen werkzaam als financieel specialist en werkte als vrijwilliger met mensen met een beperking.

Irene van Breemen-Schneider staat op de tweede plaats van de kandidatenlijst. Zij heeft gewerkt als bankmedewerker afdeling rechtspositie cliënten en klantencontact. Op de lijst staan verder Piet de Vries (3), Harry Lamberts (4) en Freek van Leeuwen (5).
In de gemeenteraad van Leeuwarden wil 50PLUS zich onder andere sterk maken voor meer werkgelegenheid voor 50 plussers, veiligheid in dorp en wijk, betere zorg en een betere woon- en leefomgeving.