De vrouw achter het raadslid.

Mijn man, Martin van Mourik, is sinds een aantal weken erg actief als lijsttrekker voor een politieke partij, hij maakt vele uren aan leeswerk, werkbezoeken, verkiezingsmarkten.
Samen met partijgenoten. Zij gaan samen voor een aantal zetels in de gemeenteraad van Leeuwarden.

Het is hard werken, veel getelefoneer, vergaderingen met elkaar. Echte bikkels hoor, die politiek actieven voor onze samenleving. Niets dan lof natuurlijk. Ook je privéleven komt in het geding. Laat staan hoe dat met onze minister-president Mark Rutte gaat, die heeft geen privéleven heb ik begrepen, en ja dat snap ik nu wel. Als vrouw achter de man in de politiek begrijp ik dat nu heel goed. Mijn man zegt steeds ER NA, Sara.

Wanneer gaan we nu weer eens een dagje winkelen op zaterdag? Of naar het Fries museum? ER NA, Sara, zegt hij dan. Toen vergeleek ik mezelf ineens met Erna Kutter, de ex-vriendin van Mark Rutte. Erna is een geweldig typetje van Tineke Schouten. Als jong mens vond ik Tineke NOT DONE. Nu vind ik het een geweldige vakvrouw, en ben gek op haar.

Erna Kutter, de ex-vriendin van Mark dus inmiddels, was zijn geheime vriendin. Zij wachtte vaak op hem op in de kliko bak. Een paar straten verderop stond de groene kliko bak, met een M erop. Mark haalde haar dan in de bak op en reed de bak met Erna erin naar zijn appartement. Zij sloop dan snel zijn appartement in om samen wat gezellige, intieme uren door te brengen. Mark zei dan altijd, Erna je ruikt niet fris. Zo flauw van Mark. Zij offerde zich op voor de politiek, die Erna. Echt flink van haar. Wat kreeg zij ervoor terug? Stank voor dank. Op een avond was Mark haar vergeten, zij wachtte uren en uren in de groene bak. De volgende morgen werd zij opgehaald door de auto van de gemeentereiniging. Daarbij liep zij een hersenschudding op. 

De verkering heeft Mark uitgemaakt. ER NA, Erna zei hij, ER NA.
Dit gaat mij echt niet gebeuren als vrouw achter deze politieke man. Ik ga het anders doen dan Erna Kutter.
Volgende week moet de groene bak weer bij de straat worden gezet. Mijn man zet de bak daar altijd neer en hij haalt de bak ook altijd weer op. Ik heb bedacht dat ik in de bak ga zitten, een schone lege bak natuurlijk. Ineens schiet ik omhoog als hij de bak ophaalt, ik ben dan gekleed in een heel leuk paars 50PLUS pakje. Een pakje uit een bakje, zoiets wordt het, een duveltje uit het doosje.

Wel in paars kant gekleed, want 50PLUS heeft de paarse kleur gekozen i.p.v. rood. Dat paarse kant geeft wat extra spanning voor de verkiezingen. Gezonde spanning is dat. Och ja, als vrouw achter de man moet je er wat voor over hebben natuurlijk, voor de politiek.
22 november zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Leeuwarden.

Stem jij ook op 50PLUS? Moet je doen! Dan krijgen ze een plaats in de gemeenteraad Leeuwarden. Dat zou toch geweldig zijn?

En wie weet schieten ze wel als een duveltje uit een doosje.