stadhuis 6

Op 22 november hebben in Leeuwarden de gemeenteraadsverkiezingen plaatsgevonden. Het waren vervroegde verkiezingen in het kader van een herindeling, een samenvoeging van de gemeente Leeuwarden met de gemeente Leeuwarderadeel en een deel van de gemeente Littenseradiel. 50PLUS deed voor de eerste keer mee en belandde direct met een zetel in de raad!

De bestaande coalitie van PvdA, PAL/GroenLinks en CDA verloor 1 zetel, en de PvdA bleef met 11 zetels de grootste partij. In zijn ‘maidenspeech’ uitte fractievoorzitter Martin van Mourik van 50PLUS de wens voor een informateur, en dit werd breed gedragen door vrijwel alle partijen. De heer Bert Otten ging vervolgens in opdracht van de PvdA aan de slag als informateur met als opdracht ‘de mogelijkheden te verkennen tot samenwerking met als doel een stabiele coalitie te vormen met voldoende draagvlak’. Na gesprekken met delegaties van alle fracties is op 7 december zijn advies gepresenteerd.  Voor het volledige rapport klik HIER.

Voor de insteek van 50PLUS bij het gesprek met de heer Otten zie het artikel op deze pagina ‘Uitgangspunten 50PLUS Leeuwarden voor informatie en formatie’.