Beste 50PLUS,
 
Na vier jaar Tweede Kamerlidmaatschap heb me weloverwogen kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van 50PLUS.
 
Ik wil je mijn motivatie hiervoor graag langs deze weg toelichten, omdat er tot aan de lijsttrekkerverkiezing op de virtuele algemene ledenvergadering van 3 oktober weinig tot geen gelegenheid meer is om dit persoonlijk te doen.
 
Over mijn diepere drijfveren en opvattingen heb ik recent een interview gegeven aan het tijdschrift Volzin, dat deze week verscheen. Een serie over geloof op het Binnenhof. Hoewel mijn aanvankelijke gedachte was “ik heb niet zoveel met geloof”, heb ik toch ingestemd. Toen ik het artikel terug las realiseerde ik me dat ik in heel veel geloof: in mijn ouders, in mijn kinderen en kleinkinderen, in onze fractiemedewerkers, in onze leden en kaderleden, in onze kiezers en tenslotte geloof ik in mezelf als iemand die pal staat voor rechtvaardigheid voor jong én oud. 
 
Dit interview (zie hieronder) bewijst: het respect voor 50PLUS in de journalistiek en de politiek is gebaseerd op wat we in het parlement laten zien.
 
Laten we zuinig zijn op de ervaring en de goodwill die we daar de afgelopen jaren hebben opgebouwd en zorgen voor continuïteit, dan zorgen we samen voor een mooie verkiezingsuitslag.
 
Met vriendelijke groet,
 
Corrie van Brenk