eu vlagg

 

Vijftig procent van de 50PLUS-kiezers vindt het goed dat de regering eerst in Europa overlegt over het per referendum afgewezen samenwerkingsverdrag met Oekraïne, na 23 juni beslist en niet ratificeert als er geen aanvaardbare oplossing voor de regering en een meerderheid van de Kamer komt.

 

Dit blijkt uit onderzoek van Peil.nl.  Van alle kiezers stemt 43 procent met deze gedragslijn in. Maar weinig Nederlanders denken dat de regering uiteindelijk niet gaat ratificeren (7%). Wel denkt de meerderheid dat er sprake zal zijn van het ratificeren van een gewijzigd verdrag.

 

Van de 50PLUS-kiezers verwacht 52 procent gewijzigd ratificeren (landelijk 57%), 31 procent ongewijzigd ratificeren ((28%) en 2 procent niet ratificeren (7%), zo heeft het onderzoeksbureau van Maurice de Hond vastgesteld.

 

Peil.nl heeft ook de stempotentie van de politieke partijen onderzocht. Volgens deze peiling zou 50PLUS bij nieuwe Tweede Kamerverkiezingen maximaal 9 procent van de stemmen kunnen krijgen. Dat is 13 tot 14 Kamerzetels.