Toine Manders 05 12 2013 liggend

 

Toine Manders, de lijsttrekker van 50PLUS voor de Europese Verkiezingen, komt zaterdag 15 februari naar de provincie Overijssel.  Hij zal er vertellen wat hij voor 50PLUS wil gaan doen in het Europees Parlement en wat Europa voor 50PLUS kan betekenen.

 
Ook komt Manders om te luisteren naar wensen en ideeƫn die leven onder de burgers in het algemeen en de 50PLUS-sympathisanten in het bijzonder. De Europese Verkiezingen zijn op 22 mei 2014.

 

De bijeenkomst in Overijssel begint om 14.00 uur in het St. Jansgebouw in Wierden.
 
De 57-jarige Toine Manders legde 2 november in de algemene ledenvergadering van 50PLUS de leden uit, dat hij in het Europees Parlement namens 50PLUS zich onder meer zal inzetten voor zogeheten tandembanen. Dat zijn banen waarbij ouderen hun ervaringen aan jongeren overdragen in het werkproces.

 
Manders vindt ook dat Europese landbouwgelden moeten worden gebruikt om te voorkomen dat (voorzieningen in) dorpen op het platteland verdwijnen.
 
Ook wil hij dat het pensioenstelstel een Nederlandse aangelegenheid blijft en niet in handen van Europa komt.
 
Manders zit momenteel in zijn derde periode in het Europees Parlement. Hij stond in 1999 bij de VVD op een onverkiesbare plaats, maar werd met voorkeurstemmen gekozen. Ook in 2004 en 2009 behaalde hij voldoende stemmen om rechtstreeks gekozen te worden. In 2006 werd Toine Manders gekozen tot Europarlementariƫr van het jaar voor de Interne Markt. Ook dit jaar werd hij opnieuw genomineerd en werd hij tweede.
 
50PLUS heeft met Toine Manders een lijsttrekker die de wegen en mensen in Europa zeer goed kent. Toine Manders heeft in het verleden getoond een klinkende verkiezingscampagne te kunnen neerzetten en beschikt over een zeer groot netwerk. 50PLUS hoopt hier profijt van te hebben.