debat zwolle1 februari was de laatste terugblik. Tot voor kort kon mijn blog vullen met de werkzaamheden als fractievoorzitter / Statenlid, maar nu komen ook de werkzaamheden als lijsttrekker er bij.

Op 1 februari had ik eerst een kennismakingsgesprek met de nieuwe directeur van Stimuland, samen met Ria Smit, die als ze gekozen wordt op 20 maart woordvoerder Landbouw en Natuur gaat worden.

4 februari heeft onze campagneleider, Hennie Gerritsen, de kandidaatstelling zeker gesteld in het stadskantoor in Zwolle. Alle 12 kandidaten zijn goedgekeurd en we gaan als 50PLUS Overijssel met lijst nummer 10 deelnemen aan de verkiezingen.

Ik zelf mocht deze maandag twee democratiespelen begeleiden. Dinsdag 5 februari was ik weer met de jeugd in de weer met een Statenspel. Verbazingwekkend is toch steeds weer het enthousiasme waarmee de jongelui zich op het debatteren storten. Woensdag begon vroeg met het doorspreken van de uitzending van RTV Oost in de oude Statenzaal. De ochtend en de middag was de gehele fractie druk met de commissievergadering. Wij profileerden ons m.n. Met vragen omtrent het weidevogelbeleid, klachten over geluidshinder langs Provinciale wegen, Economie en milieuzaken, zoals de mestvergister in Zenderen en Olasfa.

‘s Avonds was het eerste formele lijsttrekkersdebat van RTV Oost in de oude Statenzaal te Zwolle. Hierover heeft u al enige zaken kunnen lezen. In een mooie ambiance en een prettige sfeer konden we met elkaar in debat over uiteenlopende onderwerpen. Donderdag 7 februari mocht ik jurylid zijn bij de voorronde van “onderweg naar het Lagerhuis” van BNN VARA. Dit deed ik nu voor de derde keer. En ook nu was er weer veel talent aanwezig.

En dan de komende week. Vanmiddag ga ik naar Nijverdal om te spreken over een seniorenvriendelijke Provincie. Morgen avond hebben we een extra Presidium om te spreken over Lithium Werks en het nieuwe Reglement van Orde. Woensdag eerst een informatiesessie over het klimaatakkoord en daarna gaan we in gesprek met inwoners van de Rivierenwijk in Deventer over hetgeen hen bezig houdt. Op donderdag 14 februari gaat RTV Oost in Steenwijk ludiek flyeren, wat daar dan ook maar mee bedoeld wordt. En vrijdag eerst als jurylid aan de bak bij de Overijsselse Debat Award en ‘s avonds in de Meenthe in Steenwijk een debat over duurzame energie.
Vervelen hoeven we ons niet. Tot de volgende blog.

Fred