Corrie van BrenkCAMPAGNEVOORBEREIDINGEN VAN START

Na de enerverende Algemene Ledenvergadering van zaterdag 3 oktober gaat de 50PLUS-karavaan op volle kracht verder richting de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart volgend jaar. Dinsdagmorgen was er een zeer prettig en nuttig verlopen overleg tussen de voltallige Tweede Kamerfractie onder leiding van Corrie van Brenk (foto), Eerste Kamerfractievoorzitter Martin van Rooijen en partijvoorzitter Jan Nagel. Corrie bevestigde nog eens dat alle verspreide geruchten over een mogelijk tussentijds vertrek volstrekt uit de lucht gegrepen zijn. De huidige periode zal met grote energie in de 50PLUS-bankjes worden afgemaakt.

Liane den Haan en Jan NagelCORRIE EN LIANE DRINKEN KOFFIE

Nu Liane de Haan (op de foto met partijvoorzitter Jan Nagel) de nieuwe lijsttrekker is en Corrie van Brenk uiteraard de woordvoerder in de Kameronderwerpen gaan beide 50PLUS-prominenten binnenkort koffie drinken om de logische rol- en taakverdeling te bespreken. Ook zal er een kennismaking tussen de lijsttrekker en de fractiemedewerkers worden gehouden. Gemeenschappelijke inzet is de vier in 2017 veroverde Kamerzetels te behouden en liefst uit te breiden. Niet minder collega’s maar juist meer collega’s erbij is het doel waarnaar wij streven!

George LernoutSELECTIECOMMISSIE TWEEDE KAMERLEDEN AAN DE SLAG

De ALV koos de voorzitter en het HB vulde volgens de reglementen de selectiecommissie aan. Direct op maandag 5 oktober werd de eerste vergadering gehouden met:
- George Lernout (voorzitter, foto), ook fungerend voorzitter Adviesraad en Statenlid Zeeland
- Liane den Haan als lijsttrekker
- Martine Baay, vicevoorzitter Eerste Kamerfractie
- Roelof Jan Mulder, voorzitter Noord-Brabant
- Mr. Arthur Schuering, voorzitter Beroepscommissie en oud-vicepresident Haags Gerechtshof
- Willem Bakx, fractievoorzitter Staten Zuid-Holland, meermalen lid selectiecommissies
De commissie zal rechtstreeks aan de leden de conceptkandidatenlijst voorleggen op uiterlijk vrijdag 27 november. Daarna hebben de leden de mogelijkheid wijzigingsvoorstellen in te dienen. De ALV op zaterdag 12 december stelt de lijst definitief vast.

Erik de GraaffPROGRAMMACOMMISSIE HARD AAN HET WERK

Het hoofdbestuur heeft na de Ledenvergadering en de terugtrekking van de kandidaten R. de Brouwer en J. Zoetelief op maandag 5 oktober de volgende commissie geïnstalleerd:
- Prof. dr. Erik de Graaf, voorzitter (foto), lid Wetenschappelijk Instituut 50PLUS
- Jan Nagel, secretaris, namens het HB
- Liane den Haan, lijsttrekker
- Aleydis Kenney, beleidsmedewerker Tweede Kamerfractie
- Thomas van Kuijk, beleidsmedewerker Tweede Kamerfractie
Daarnaast zullen deskundigen gehoord en geraadpleegd worden. Door twee fractiemedewerkers in de commissie als lid op te nemen, is de commissie verzekerd van de nodige kennis, ook over het verloop van de Kamergebeurtenissen van de afgelopen vier jaar. Leden kunnen suggesties rechtstreeks via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanbieden. De concepttekst gaat op vrijdag 6 november naar de leden. Het HB zal binnenkort de verdere plannen voor inspraak bekend maken.

RAPPORT MAURICE DE HOND

Het zaterdag op de ALV gepresenteerde rapport van Maurice de Hond over de positie van 50PLUS is hier na te lezen. Een stevige opsteker: van alle 50PLUSsers vindt liefst 50 procent het een goede zaak dat er een speciale partij voor boven de 50 is. Bij de kiezers die 50PLUS een kans op hun stem geven is dat zelfs 91 procent. Er is dus nog veel te winnen!

Posters plakken in TilburgMEEDOEN MET VERKIEZINGSCAMPAGNE? MELD JE!

De voorbereidingen voor de verkiezingscampagne gaan van start. Meedoen? Graag melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Namens het Hoofdbestuur,
Jan Nagel
Voorzitter

© 7 oktober 2020