50PLUS is op 17 maart, als de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen bekend worden, via een livestream op Facebook te volgen. Het team van 50PLUS komt die avond niet fysiek bij elkaar. “Wij zijn op deze manier solidair met alle mensen die door hun kwetsbare gezondheid al een jaar aan huis gekluisterd zijn”, aldus lijsttrekker Liane den Haan.

Like lijst 10

“De coronamaatregelen en de avondklok verplichten iedereen in Nederland om ’s avonds thuis te zijn”, vertelt Liane. “Dat doen wij dus ook. Een bijeenkomst in het kader van de verkiezingen mag - als uitzondering - met maximaal dertig mensen plaatsvinden, maar wij vinden dit nu niet gepast. Veel mensen hebben het afgelopen jaar zeer geïsoleerd geleefd, mensen hebben dierbaren verloren aan corona en ondernemers, zoals bijvoorbeeld in de horeca, hebben flink moeten bloeden vanwege dit vreselijke virus. Wij komen daarom deze uitslagenavond niet fysiek bij elkaar; wij zijn solidair met iedereen die getroffen is door de gevolgen van corona.”

Meekijken via livestream

Liane den Haan is op 17 maart ’s avonds vanaf 20.00 uur elke uur via een livestream op Facebook te volgen, via de landelijke Facebook-pagina van 50PLUS. Zo neemt 50PLUS haar verantwoordelijkheid, ook op de uitslagenavond van de verkiezingen.

► Volg 50PLUS; meld u aan voor de gratis digitale nieuwsbrief!
► Het verkiezingsprogramma van 50PLUS, kort en duidelijk

© 15 maart 2021