Het hoofdbestuur van 50PLUS gekozen op 26 mei 2018

Op de foto het nieuwe hoofdbestuur van 50PLUS. V.l.n.r. Harry Siepel uit Emmen, Bert Kannegieter uit Bingelrade, Sjanie Donker uit Apeldoorn, Harry Claassen uit Den Haag (secretaris), Geert Dales uit Hoofddorp (voorzitter), Henk Jan Verboom uit Oudorp, Helena Bosch uit Amersfoort, Gerard van Hooft uit Heusden (penningmeester) en Paul Le Coultre uit Leiden (vicevoorzitter).


‘We gaan beginnen!’ De kreet waarmee Jeroen Pauw iedere avond zijn talkshow opent kunnen we ombuigen in: ‘We zijn begonnen’. De 50PLUS-leden kozen op 26 mei op een druk en warm congres in Driebergen een nieuw bestuur. Slechts één lid, Henk Jan Verboom, zat al in het hoofdbestuur. De andere acht, waaronder uw voorzitter, zijn allemaal nieuwkomers (foto). Het inwerken is meteen begonnen en op 31 mei had het bestuur zijn eerste vergadering. De eerste besluiten zijn genomen en we hebben onderling taken verdeeld en werkafspraken gemaakt. Op korte termijn zitten we weer bij elkaar. Het tempo ligt hoog. De lat ook. Dat verwachten de leden  van ons en wij willen hen niet teleurstellen.

Heel snel zullen we verder praten over onze communicatie met de leden. In twee richtingen. Van ons naar u, en andersom. We willen de leden van 50PLUS volop betrekken bij de partij. De kans geven mee te praten, mee te denken en mee te beslissen. En dat niet alleen tijdens ledenvergaderingen, maar ook tussendoor. Zeker met het vooruitzicht op minstens vier verkiezingen in het komende jaar (Provinciale Staten, Waterschappen, Eerste Kamer en Europees Parlement) mag geen kans onbenut blijven u de ruimte te geven uw stem te laten horen. U hoort er binnenkort meer over.

Ook willen we de contacten met onze bestuurders, volksvertegenwoordigers en andere kaderleden in het hele land intensiveren. De Algemene Vergadering van 26 mei liet zien dat er een hele positieve ‘flow’ in de partij hangt en die moeten we vasthouden. Ook dat staat of valt met communicatie. Het contact zoeken. Met elkaar in gesprek gaan. Luisteren wat iedereen te vertellen heeft.

De Algemene Vergadering en de komst van een nieuwe voorzitter trokken ruime belangstelling van de media. Over 50PLUS werd niet altijd positief bericht en ook in de toekomst zullen we vast wel eens kritisch bejegend worden. Zo hoort het ook in een vrij land. Het is aan ons allemaal, bestuursleden voorop, om ons best te doen de goede sfeer in de partij te handhaven en verder te verbeteren. Dat begint met ‘open lijntjes’. Uw suggesties, adviezen, kritiek of ander commentaar zijn altijd welkom. Wees vrij om wat van u te laten horen. U krijgt uiteraard altijd – en als het even kan ook snel – antwoord!

Geert Dales
Voorzitter 50PLUS

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.