Van 18 tot en met 22 september is er weer de befaamde 50PlusBeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. 50PLUS doet dit jaar weer mee met dit voor onze doelgroep zo belangrijk evenement. U bent van harte welkom om de stand van 50PLUS te bezoeken!

50PLUS Beurs 2019

Op de 50PlusBeurs in Utrecht gaat 50PLUS vertellen wat de partij voor 50-plussers kan betekenen. Vanaf woensdag is dagelijks één of meerdere van onze Kamerleden beurtelings aanwezig. Woensdag 19 september is dat senator Martine Baay, donderdag 20 september fractievoorzitter in de Tweede Kamer Henk Krol en Kamerlid Corrie van Brenk. Op donderdagmiddag 20 september is Kamerlid Martin van Rooijen te gast en op vrijdag 21 september partijvoorzitter Geert Dales. Zaterdag 22 september is scheidend senator Jan Nagel aanwezig en op zaterdagmiddag de Tweede Kamerleden Henk Krol en Léonie Sazias. Kom langs bij 50PLUS, u bent meer dan welkom in hal 7!

Oproep aan onze leden: kom helpen!

Veel enthousiaste vrijwilligers, wellicht ook u, hebben meerdere jaren meegeholpen om de stand van 50PLUS te bemannen en bezoekers te woord te staan. Ook dit jaar heeft een aantal gemotiveerde leden (veel heren!) zich aangemeld om een handje te helpen.

De stand:
We staan met een hoekstand van 4 x 6 meter in hal 7 naast een ouderenbond voor migranten (NOOM) en tegenover enkele andere landelijke partijen (SP, PvdA en SGP). In de stand staat centraal een grote tafel met daaromheen acht stoelen. In de drie open hoeken zetten we statafels met paarse rok en enkele hoge krukken. Op de linkerwand een groot scherm waarop de hele dag een film wordt gedraaid; een compilatie van allerlei 50PLUS activiteiten. Nu met het oog op de komende PS, WS en Europese verkiezingen zullen we daar ook een en ander van zichtbaar maken in onze stand.

Er is een pantry van 1 bij 2 meter met een kleine koelkast, koffiezetapparaat en waterkoker, kapstok en spiegel. Alsmede opbergruimte voor diverse foldermateriaal, poloshirts en tassen.

Wat gaan we doen:
Op de kopse kant van de tafel in de stand zit een Kamerlid om te luisteren en te noteren wat de bezoekers graag aan hen willen vertellen. Bezoekers kunnen zich daar van te voren voor opgeven en kunnen kiezen uit onderwerpen die voor senioren belangrijk zijn.

De gesprekken worden ofwel digitaal of met pen en papier vastgelegd en meteen per provincie gesorteerd. Elk gesprek duurt ca 5 minuten; daartoe krijgt elke bezoeker eventjes een zandlopertje dat gaat lopen wanneer het gesprek begint.

Van elke geïnterviewde met Kamerlid wordt een foto gemaakt en (met toestemming) elke avond na de beursdag geplaatst op onze landelijke website. Indien mogelijk ook door de provinciale webmasters op de site van de afdeling.

Bij elk statafeltje is een gastvrouw/gastheer present om onder andere de bezoekers te woord te staan en mensen te helpen met invullen van vragenlijsten, aanmeldingen voor de gratis nieuwsbrief, of voor inschrijvingen nieuwe leden. En om steeds te zorgen voor koffie en thee, die we aan elke bezoeker aan tafel schenken met een plak kruidkoek.

Dit is ons doel:
We willen in een sfeervolle huiskamersetting uitstralen, dat wij een open oog en oor hebben voor wat er leeft onder senioren. Wij willen laten zien, dat we ons best doen om voor al wat belangrijk is voor 50-plussers op te komen. Daarom nodigen we zoveel mogelijk mensen uit in de stand en noteren zoveel mogelijk namen, emailadressen en provincies. Daarna nemen we desgewenst contact op met degenen die dat zeggen op prijs te stellen. Dat kan variëren van gratis nieuwsbrief tot een nader gesprek door een vertegenwoordiger van de desbetreffende provincie.

Daarbij zullen we zoveel mogelijk positieve publiciteit genereren. Met onze eigen website, maar ook lopen constant mensen van diverse omroepen rond op zoek naar interessante onderwerpen... beetje reuring... en die zullen ook onze stand bezoeken. Voor de bemanning op de beurs kunnen we nog meer handjes gebruiken. Heb je je  nog niet aangemeld, dan nodigen we hierbij uit dat alsnog snel te doen. Zeker als je zelf aan één van de verkiezingen als kandidaat wilt meedoen, is het goed en slim om je gezicht te laten zien. Meewerkend op de beurs maar daarna ook op foto's en films op de website.  Van alle foto's en films worden compilaties gemaakt, die we vervolgens zullen tonen op de landelijke ALV op 1 december in Driebergen.

Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we op de 50PlusBeurs als partij 50PLUS goed voor de dag komen!

Graag tot ziens!

Alfons Leerkes (voorzitter afdeling provincie Utrecht)  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefoon: 06-36534632
Helena Bosch (HB  lid, contactpersoon regio N.H., Z.H. en Utrecht)  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijlage 1 50PLUS Beurs                                  Bijlage 2 50PLUS beurs


Wilt u op de hoogte blijven?

Close

Like ons dan op Facebook!