Hand pen schrijven 50PLUSBezoekers aan het partijkantoor treffen daar een nieuw gezicht aan: Edwin van Ruiten uit Lisse zal tot en met augustus 2019 het team aan de Haagse Kneuterdijk versterken. De 26-jarige student Bestuurskunde en overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool vervult op het partijbureau van 50PLUS zijn afstudeerstage.

Edwin van Ruiten heeft geen politieke ervaring, heeft nooit politiek bedreven, maar zegt politiek wel heel interessant te vinden. “Ik heb stage gelopen bij de gemeente Haarlem en daar had ik een contactpersoon binnen de gemeenteraad die mij een kijkje in de politieke keuken gaf”, vertelt de Lissenaar. “Bijzonder boeiend, maar ik kies liever voor een toekomstige functie met bestuurlijke en beleidsmatige facetten. Ik wil me later graag profileren op een beleidsterrein, liefst bij een ministerie of een ministeriële tak als een Zelfstandig Bestuursorgaan.”

Meest interessant

Voor zijn opleiding volgde Edwin al eens de minor ‘Peacebuilding after conflict’. Die richting wil hij graag uit: “Hoe conflicten ontstaan, het vredesproces dat er op volgt, de rol en procedures van vredesorganisaties als de Verenigde Naties, dat vind ik het meest interessant. Werken bij het ministerie van Defensie zou echt mijn droombaan zijn”, zegt Edwin over zijn ambities.

Verbeterpunten

Edwin van Ruiten zal de vereniging 50PLUS op het partijbureau gaan ondersteunen bij bestuurlijke processen. “Ik ga kijken naar verbeterpunten. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het digitaliseren van de grote hoeveelheid printstromen binnen de partij”, vertelt de bestuurskundestudent. Partijvoorzitter Geert Dales is de praktijkbegeleider van Edwin van Ruiten.

© 13 november 2018